Jocurile Asiatice: Toate drapelele țărilor participante, retrase de pe străzile din Incheon

Jocurile Asiatice: Toate drapelele țărilor participante, retrase de pe străzile din Incheon

Toate drapelele națiunilor participante la Jocurile Asiatice care vor începe pe 19 septembrie au fost date jos de pe străzile apropiate bazelor sportive de la Incheon, orașul gazdă sud-coreean, pentru a preveni orice act de vandalism împotriva celui al Coreei de Nord, au anunțat organizatorii.

Această măsură de precauție a fost luată ca urmare a protestelor activiștilor anti-nord-coreeni față de prezența drapelului Coreei de Nord în apropierea locurilor de desfășurare a Jocurilor. “Am decis să scoatem nu doar steagul Coreei de Nord, dar și toate celelalte drapele”, a declarat un purtător de cuvânt, precizând că operația a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

Aceste drapele naționale, care vor fi menținute în incinta siturilor competițiilor,vor fi înlocuite în alte locuri de drapelele Comitetului olimpic al Asiei și cele purtând emblema Jocurilor Asiatice.

Actualele Jocuri marchează prima participare a Coreei de Nord la o manifestare sportivă internațională după aproape 10 ani. Primii membri ai delegației nord-coreene, care va cuprinde 273 de persoane, sunt așteptați joi seara, în orașul-port Incheon.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Zheng Huansong/XINHUA ARHIVĂ

Vizualizări: 144

Comentează