Șoferii, bulversați de noile indicatoare STOP; Ce spun oamenii legii // VIDEO

Șoferii, bulversați de noile indicatoare STOP; Ce spun oamenii legii // VIDEO

Bulversaţi de indicatoarele STOP care au apărut în intersecţiile din capitală! 

Mai mulţi şoferi se plâng că nu înţeleg de ce trebuie să oprească în faţa acestui indicator atunci când săgeata verde le permite să vireze, la culoarea roşie a semaforului.

Oamenii legii îi atenţionează însă pe conducătorii auto că vor fi amendaţi dacă ignoră acest indicator, la fel cum se întâmplă şi cu şoferii care încearcă prin diferite mijloace să fenteze sistemul de monitorizare video pentru a scăpa de amenzi.

Mai mulţi şoferi din capitală s-au plâns că sunt contrariaţi de instalarea semnului STOP înaintea plăcuţei cu săgeata verde spre dreapta sau stânga. Oamenii legii explică însă de ce au fost instalate aceste indicatoare:

„Dublează marcajul şi şoferii au obligația să stopeze indiferent dacă este culoarea roşie şi are permisiunea de a vira la dreapta pe săgeata verde. Dar cu părere de rău acest fapt nu se respectă. În multe cazuri cetăţenii nu se asigură şi pun în pericol viaţa cetăţenilor care traversează strada”, susține şeful Centrului Unic Monitorizare şi Coordonare al IGP, Dan Chiriță.

Vezi continuarea mateialului pe jurnal.md

Vizualizări: 428

Comentează