Ebola: 22% dintre victimele epidemiei din Liberia aveau sub 18 ani, potrivit UNICEF

Ebola: 22% dintre victimele epidemiei din Liberia aveau sub 18 ani, potrivit UNICEF

Aproximativ 22% dintre victimele epidemiei de Ebola din Liberia aveau sub 18 ani, a semnalat vineri Sarah Crow, responsabilă a UNICEF, care a apreciat ca ‘suprarealistă’ situația creată de epidemie în această țară africană, notează EFE.

Multe dintre persoanele care s-au îmbolnăvit și nu au decedat sunt ‘stigmatizate’, a declarat Sarah Crow, într-o teleconferință susținută la Monrovia.

Oficialul UNICEF a precizat că, din cauza presiunii la care este supus sistemul sanitar liberian, au fost abandonate programele obișnuite de imunizare și de tratament împotriva bolilor. ‘Vedem cazuri de malarie, pneumonie, diaree, pojar, iar copiii mor fără să aibă acces la tratament’, precizat Sarah Crow.

Pe de altă parte, UNICEF a amintit că marea majoritate a școlilor sunt închise, astfel încât 1,5 milioane de copii nu își pot continua studiile.

Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest a ucis peste 2.400 de persoane dintre cele 4.784 afectate, potrivit unui bilanț anunțat vineri de directoarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Chan, preluat de AFP.

‘La 12 septembrie, s-au înregistrat 4.784 de cazuri’ și ‘peste 2.400 de morți’, a declarat Margaret Chan, într-o conferință de presă, la Geneva.

În Liberia nu mai este niciun pat disponibil pentru cei afectați de Ebola, a amintit Margaret Chan.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Frederick Murphy/REUTERS

Vizualizări: 151

Comentează