Tartă cu mere şi caramel // FOTO

Tartă cu mere şi caramel // FOTO

Te îmbie cu parfumul lor de pe fiecare tarabă! Profită şi prepară o tartă delicioasă cu mere!

Ingrediente

Pentru blat

150 g unt
3 ouă
400 g făină
100 g zahăr
100 ml apă
1 praf de copt
1 praf de sare
zahăr vanilat

Pentru umplutură

3 mere verzi
6 mere roşii
500 ml lapte
250 g zahăr
3 ouă
5 linguri făină
coaja de la 2 lămâi
200 g fulgi de migdale

Pentru siropul caramel

150 g zahăr
250 ml apă

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru blat se amestecă într-un castron toate ingredientele şi se face un aluat potrivit de tare, care se lasă 30 de minute la rece.
04493

Pasul 2

Se aşază coca într-o formă termorezistentă de tartă, unsă în prealabil cu unt. Se ridică aluatul şi pe pereţii formei, apăsând încet. Se înţeapă cu furculiţa aluatul de pe fundul tăvii şi aceasta se pune la cuptor pentru 15 minute, ca să se rumenească puţin.
04492

Pasul 3

Pentru siropul caramel, se pune zahărul într-o cratiţă şi se caramelizează, se toarnă apa şi se amestecă până când zahărul s-a topit. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Într-un castron, se
amestecă cu telul laptele, zahărul, ouăle, făina, siropul caramel şi coaja rasă de la o lămâie.
IF04487

Pasul 4

Merele se spală, se taie pe jumătate, se curăţă de seminţe şi se taie felii. Pe tartă se presară fulgii de migdale şi apoi, alternând culorile, feliile de măr.
IF04494

Pasul 5

Peste feliile de mere aşezate în formă de floare se toarnă compoziţia de lapte şi caramel. Se pune forma la cuptor pentru 20 de minute, după care se scoate şi se aşază din nou felii de
mere, dar de această dată numai roşii, se presară câţiva fulgi de migdale şi coajă de lămâie tăiată fâşii foarte subţiri (se poate face această operaţiune cu ajutorul curăţătorului de legume). Se pune din nou la cuptor pentru încă 15 minute. Se serveşte caldă, decorată cu frunze de mentă, dar este gustoasă şi rece.
IF04496
Sursa: clickpoftabuna.ro
sursa foto: Image Food

One Comment

Comentează