Filat, acuzat de Ioniță că ar fi furat 120 de mil. de lei de la BEM

Filat, acuzat de Ioniță că ar fi furat 120 de mil. de lei de la BEM

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, este acuzat că ar fi deposedat în mod fraudulos Banca de Economii de cel puțin 120 de milioane de lei. Informația a fost făcută publică astăzi, de către președintele Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, Veaceslav Ioniță.

Președintele Comisiei a subliniat că deține documente concrete care dovedesc că acești bani au fost furați de la BEM prin intermediul creditelor false, al întreprinderilor off-shore și prin transferuri pe conturile unei persoane.

„Această persoană este Vlad Filat. Suma depășește 120 de milioane de lei pentru o perioadă de trei luni de zile. Avem dovezi concrete. Pentru alte perioade, pentru alte tranzacții, urmează să primim încă informații de la organele abilitate. Cu siguranță, suma este mult mai mare. Presupunem că este vorba de jumătate de miliard de lei”, a specificat Veaceslav Ioniță.

„Schema are la bază credite false. Cum se face un credit fals? Un bun care costă un milion de lei, se ia pe el un credit de 30 de milioane de lei, adică acest bun este gajat cu 30 de milioane de lei. Astfel, bunuri cu valoare de nimic sunt gajate cu milioane de lei”, a explicat Veaceslav Ioniță.

Continuarea materialului pe jurnal.md

Vizualizări: 241

Comentează