Răsturnare de situație în cazul lui Ovidiu Anton. Ar putea merge la Eurovision

Răsturnare de situație în cazul lui Ovidiu Anton. Ar putea merge la Eurovision

Vestea că nu va mai ajunge la Eurovision 2016, după ce s-a calificat în urma selecției naționale, a picat ca un trăsnet pentru Ovidiu Anton, reprezentantul României. Asta după ce România a fost exclusă din competiție, din cauza datoriilor pe care TVR le are la EBU (European Broadcasting Union).

Deși se resemnase că nu va mai ajunge la Stockholm, Ovidiu ar putea avea încă o șansă. Conducerea Pro TV a anunțat că va face demersurile neceare pentru a negocia cu EBU preluarea dreptului de transmisie și pentru a-l ajuta pe artist să ajungă la Eurvision 2016.

”Este păcat că România nu participă, însa este și mai dezamăgitor ce a pățit Ovidiu, care s-a pregătit foarte mult pentru concurs. M-am gândit la acest subiect în weekend, am vorbit cu echipa. Să fii exclus ca țara nu este corect. Toate televiziunile de stat sunt finanțate de oameni obișnuiți. Cu toții ne așteptăm să primim un anumit conținut de la televiziunea publică. Când mă uit la Eurovision, că un brand în România, nu este asociat cu niciun canal. Este un eveniment de importanță națională. Un eveniment în care toată Europa vine la un loc și împărtășește aceeași experiență. Întreaga țara este afectată și percepția despre ea. Să nu facem nimic și să acceptăm situația așa este cel mai rău lucru pe care îl putem face.

Ovidiu Anton este gata să participe. Iar noi intervenim să spunem că, dacă nu puteți da drepturile televiziunii publice, de ce nu putem noi, ca televiziune privată, să intervenim și să preluam noi drepturile. Este cea mai bună soluție pentru toată lumea. Vom discuta cu EBU și vom oferi această soluție.

Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă din punctul de vedere al românilor, trebuie să găsim o soluție. Vrem și am arătat inițiativa de a găsi o soluție simplă și civilizată. Aștept că oamenii să între într-un dialog și să vedem ce condiții putem îndeplini pentru a găsi o soluție și că Ovidiu să participe la Eurovision. Din punctul meu de vedere, nu este nimic care să ne împiedice să facem asta. Vom semna o scrisoare deschisă prin care îi vom invită pe cei de la Eurovision să avem această discuție. Scrisoarea va fi trimisă către toți organizatorii concursului „, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO al Pro TV, într-o conferință de presă.

Ovidiu Anton s-a declarat pregătit în cazul în care va ajunge totuși la Stockholm: ”Eu sunt pregătit. N-am nevoie de repetiții. E un aspect rezolvat de luna trecută”.

IMG_7903

Pe internet a fost lansată și o petiție care dorește strângerea de semnături în același scop. ” Ovidiu Anton este artistul ales de români pentru a reprezenta România la Eurovision. Retragerea din competiție cu doar două săptămâni înainte de concurs este o mare dezamăgire pentru Ovidiu și toți cei care îl susțin. Melodia “Moment of Silence” merită să fie auzită pe scena din Stockholm, iar telespectatorii români nu trebuie să fie privați de dreptul de a vedea acest eveniment. Astfel, excluderea lui Ovidiu devine o pedeapsă aplicată întregii țări. Europa trebuie să fie unită, iar Eurovision este cel mai bun exemplu de solidaritate. Susține-l pe Ovidiu și semnează această petiție! Împreună, pentru România la Eurovision !”. Poți semna petiția AICI.

Piesa ”Moment of silence”, pe care Ovidiu Anton ar fi trebuit să o cânte pe scena de Stockholm:
Anul acesta, la Eurovision participa 43 de tari, dintre care 18 concureaza in prima semifinala, cea din 10 mai, iar 19 tari lupta in cea de-a doua semifinala, pe 12 mai. Romania trebuia sa concureze in a doua semifinala, dar a fost eliminata din competitia de la Stockholm din cauza datoriilor Televiziunii Romane.
Iuliana Marciuc, producătorul delegat al Eurovision, a anunțat că TVR a plătit în luna martie taxa de participare la Eurovision, în jur de 120.000 de euro.Din cauza datoriilor la European Union Broadcasting, România nu va mai putea participa la concursul „Eurovision 2016”, şi nu va mai avea dreptul să transmită competiţia. Este pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, când România este descalificată în competiția europeană.

Comentează