Ambasadorul James Pettit, despre misterioasa vizită a oligarhului Plahotniuc în SUA: „Am primit cererea pe căi oficiale, prin intermediul Ministerului de Externe”

Ambasadorul James Pettit, despre misterioasa vizită a oligarhului Plahotniuc în SUA: „Am primit cererea pe căi oficiale, prin intermediul Ministerului de Externe”

Vizita în Statele Unite a delegaţiei Republicii Moldova din care face parte şi prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, este una oficială şi ar fi fost coordonată de Ministerul de Externe. O spune ambasadorul SUA la Chişinău, care afirmă că a primit în acest sens o notă diplomatică din partea Ministerului de Externe. Totodată, James Pettit spune că nu ştie în ce calitate a plecat Plahotniuc în SUA.

„Am primit cererea privind această vizită pe căi oficiale, prin intermediul Ministerului de Externe al Republicii Moldova. Domnul Plahotniuc face parte din delegaţie, însă în ce calitate va trebui să îl întrebaţi pe dânsul. Sincer, nu ştiu în cerere ce calitate i-au dat lui Vladimir Plahotniuc în cadrul delegaţiei, am auzit o varietate de titluri. Înţelegerea mea este că Vladimir Plahotniuc nu a mers în calitate de membru al Guvernului, ci ca membru de partid care face parte din coaliţia majoritară parlamentară”, a declarat ambasadorul, la Radio Chişinău.

Potrivit şefului misiunii diplomatice, întâlnirea cu asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat Victoria Nuland, a avut loc la solicitarea delegaţiei moldoveneşti condusă de vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei.

Continuarea materialului pe jurnal.md
Foto: moldova.usembassy.gov

Comentează