Starea de sănătate a lui Anatol Dumitraș s-a îmbunătăţit

Starea de sănătate a lui Anatol Dumitraș s-a îmbunătăţit

Acum jumătate de an, Anatol Dumitraş a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Revenit acasă, cantautorul şi membrii familiei sale au preferat intimitatea, refuzând să ofere vreo declaraţie în mass-media. Dintr-o discuţie cu soţia chitaristului aveam să aflăm că starea de sănătate a lui Anatol Dumitraş este mai bună, fapt confirmat şi de către prietenul lor de familie, Alexandru Vdovicenco.

Sunt doi ani de când Anatol Dumitraş luptă cu o boală nemiloasă, iar în urmă cu jumătate de an a fost operat cu succes, la Bucureşti. Cel care a efectuat intervenţia chirurgicală e celebrul chirurg Vlad Braşoveanu, basarabean de origine. Revenit la Chişinău, cantautorul continuă tratamentul postoperatoriu recomandat de specialiştii de la spitalul din Bucureşti, iar o dată pe săptămână merge la proceduri la o instituţie medicală din Chişinău.
Acum, că se simte mai bine, iar cursul de reabilitare pe care-l urmează a început să dea roade, Anatol Dumitraş a revenit la muzică: scrie versuri, cântă la chitară şi nu duce lipsă de inspiraţie, căci le-a mărturisit celor dragi că ar vrea să le dea o nouă haină muzicală unor creaţii mai vechi.

Nu e spitalizat

Alexandru Vdovicenco a mărturisit pentru JURNAL de Chişinău că bunului său prieten îi este dor de scenă, iar în viitorul apropiat, speră el, acesta îşi va bucura publicul cu noi melodii.
„În ultima perioadă se simte mult mai bine, chiar starea sa de spirit e mai bună, fapt foarte îmbucurător pentru noi toţi. Vorbeşte adesea despre muzică şi scrie versuri, mi-a arătat chiar câteva piese mai vechi cărora vrea să le dea un suflu nou. De când s-a întors la Chişinău, a făcut investigaţii minuţioase şi urmează tratamentul prescris de medicii de la Bucureşti. Nu stă la spital, însă o dată pe săptămână merge neapărat la proceduri şi la masaj, care-l ajută foarte mult. Anatol mi-a mărturisit că de când a revenit în Republica Moldova, alături de cei dragi, e într-o stare morală foarte bună, el afirmând că se simte mult mai bine şi că ‘acasă chiar şi pereţii îl ajută’. Aşa şi este, să ştiţi! Nu e un secret că el este un sportiv foarte bun, un adevărat luptător, iar noi, colegii săi, aşteptăm să-l vedem cât mai repede pe scenă, alături de noi. Aşteptăm să auzim şi noile lui melodii la care lucrează acum”, ne-a declarat Alexandru Vdovicenco.

De doi ani nu şi-a văzut prietenii

În urmă cu două luni am luat legătura cu soţia lui Anatol Dumitraş, doamna Lidia, care, deşi a refuzat să facă vreo declaraţie despre starea de sănătate a cantautorului, ne-a dat asigurări că programul de recuperare decurge binişor.
Soţii Dumitraş preferă să ducă această luptă cât mai discret, iar acum, când se văd rezultatele mult aşteptate, vor relua legătura cu prietenii lor de familie.
„A fost o perioadă în care Anatol nu a comunicat aproape cu nimeni, căci nu a vrut să fie văzut în starea în care se afla imediat după intervenţia chirurgicală. Acum însă, că afară s-a încălzit, iar el se simte mult mai bine, se va întâlni cu toţi prietenii săi pe care nu i-a văzut de aproape doi ani”, precizează Alexandru Vdovicenco.
Precizăm că pe colegii săi de scenă i-a şocat vestea că Anatol Dumitraş are probleme grave de sănătate. Toţi ştiu că domnia sa era adeptul unui mod de viaţă sănătos, nu fuma şi făcea sport, el fiind pasionat de fotbal şi de tenis de masă. Se simţea perfect sănătos şi nu s-a adresat niciodată medicilor. Până într-o zi, când le-a spus colegilor şi prietenilor săi din echipa de fotbal a artiştilor, FCA „Real”, că are ameţeli şi, uneori, dureri de cap. La îndemnul acestora, a mers să-şi facă o serie de investigaţii. Însă cum medicii îşi tot dădeau cu presupusul, familia artistului a decis să meargă în România.

Promisiunea lui Anatol Dumitraş

Acum trei ani, într-un interviu pentru APROPO, autorul şlagărului „Dulce-i vinul” ne mărturisea că în cele trei decenii de când se află pe scenă, a trăit atât clipe deosebit de frumoase, cât şi perioade mai neplăcute. Nu a vrut să-şi aducă aminte de momentele în care era cu moralul la pământ şi ne-a zis că nu este supărat de faptul că de ceva ani este solicitat tot mai rar să cânte pe la spectacole organizate cu diverse ocazii. „Am avut şi eu momentele mele de glorie”, spunea el, împăciuitor.
Iar dacă nu a reuşit să realizeze mai multe în toţi aceşti ani, Anatol Dumitraş nu regretă şi promite că de acum încolo va munci înzecit. Iar pentru a-şi ţine promisiunea făcută, trebuie să câştige lupta pe care o duce acum.
JURNAL de Chişinău îi urează cantautorului însănătoşire grabnică!

L.N.