Olesea Olteanu, despre fiica ei: „Deşi la chip nu-mi seamănă, mă bucur că mi-a moştenit talentul”

Olesea Olteanu se declară fericită, căci şi-a văzut visul realizat: a lansat o melodie de muzică populară, pe care o interpretează în duet cu Dorina, fiica sa de 13 ani. În „Fata mamei, puişor”, cele două cântă despre relaţia mamă-fiică. Cât despre a lor, ele se declară mândre, căci sunt cele mai bune prietene.

13077115_791003787697467_1487736929_nÎn urmă cu patru ani, Olesea Olteanu a cântat pentru prima dată un colind în duet cu fiica ei, Dorina, care pe 14 mai urmează să împlinească vârsta de 13 ani. Şi cum feedback-ul a fost unul foarte bun, cele două au decis să repete experienţa. Versurile celei de-a doua melodii sunt semnate de Iulia Paliţ, iar aranjamentele muzicale îi aparţin maestrului Mihai Amihalachioaie. A înregistrat-o alături de orchestra a cărei solistă este, „Busuioc Moldovenesc”, aceeaşi cu care, acum şapte ani, Olesea Olteanu a înregistrat albumul de muzică populară „Dorul mi-i de-al meu sătuc”.

„Fata mamei, puişor”

„Ni se spune adesea că vocile noastre seamănă foarte mult. Visam demult ca noi două să facem un duet la o melodie de muzică populară, iar acum mi-am văzut visul cu ochii. Dorina cântă mai mult muzică uşoară şi este la prima ei experienţă de a cânta o piesă populară. Aveam mari emoţii pentru că-mi doream un rezultat frumos, lucru care şi s-a întâmplat. Ne gândim şi la un videoclip pentru „Fata mamei, puişor”, însă îl vom filma la vară, pentru că n-aş vrea ca Dorina să lipsească de la ore. Ea avea doar trei anişori când a urcat pentru prima dată pe scenă, iar de atunci şi până azi a adunat foarte multe diplome de la diferite concursuri de muzică. Aş fi putut să o scot pe scenă, alături de mine, mult mai devreme, însă consider că şcoala trebuie să fie mereu pe primul loc. Va avea când să cânte, acum trebuie să înveţe, mai ales că vrea să devină medic pediatru şi să-şi facă studiile la Londra. Iubeşte foarte mult copiii, astfel că pentru ea muzica va fi doar hobby”, ne-a declarat Olesea Olteanu.

13059863_791297127668133_730727015_nDorinţa Dorinei

Dorina nu ia ore de canto, iar unica ei profesoară a fost şi va rămâne mama sa, de la care ia cele mai bune sfaturi.
„Deşi la chip nu-mi seamănă, mă bucur că de la mine a moştenit talentul. Dacă în noua melodie nu cântam despre relaţia mamă-fiică, cred că nimeni nu-şi dădea seama de gradul nostru de rudenie”, precizează interpreta.
După lansarea duetului lor, Dorina i-a spus mamei că-şi mai doreşte o melodie, completată de un videoclip realizat la nivel profesionist, dorinţă pe care Olesea Olteanu a promis să i-o îndeplinească. „Cred că vom începe cu câteva coveruri, pentru că asta o reprezintă cel mai bine şi îi vor pune în evidenţă vocea”, adaugă fericita mămică.

De Paşti au mers la Rezina

1496321_406028936194956_26868236_oZilele acestea, Olesea Olteanu au mers la Rezina, la părinţii ei, alături de care au sărbătorit Învierea Domnului. Interpreta spune că pentru ea e lege ca de Crăciun şi de Paşti să petreacă în sânul familiei.
„Aştept aceste sărbători cu nerăbdare, ca un copil, iar în perioada lor nici prin cap nu-mi trece să plec peste hotare! Când eram mică, o ajutam pe mama la copt cozonacii şi la gătit bucatele. De altfel, şi azi păstrăm această tradiţie, doar că ni s-a alăturat şi fiica mea. Ea e cea care pregăteşte salatele, bunica coace cozonacii, pasca şi prăjiturile, care la noi se numesc „băieţei”, iar eu gătesc restul bucatelor pentru masa de sărbătoare”, povesteşte cu entuziasm Olesea Olteanu.

„L-aş supăra pe Dumnezeu dacă m-aş plânge…”

a

Sunt mai bine de şapte luni de când interpreta merge la sala de sport şi mănâncă sănătos. Spune că a învăţat să combine corect alimentele, iar acum a scos carnea din meniul familiei. „De când ţinem post, am mâncat doar peşte şi doar atunci când a fost dezlegare. De când am evitat carnea, am observat că eu şi fiica mea ne simţim mult mai bine, astfel că am decis că de acum încolo să consumăm mai multe legume şi fructe”, adaugă ea.
Trecută printr-un divorţ, Olesea Olteanu încă nu a întâlnit bărbatul cu care ar vrea să meargă, din nou, la altar. Totuşi, se consideră o femeie împlinită şi fericită.
„L-aş supăra pe Dumnezeu dacă m-aş plânge de ceva – chiar mi-a dat absolut tot de ce are nevoie un om pentru a fi fericit! Sunt împlinită şi sănătoasă, iar aceste două lucruri sunt cele mai importante pentru fiecare om. Încă nu sunt implicată într-o relaţie, iar dacă Dumnezeu îmi va trimite în cale bărbatul potrivit, va fi bine. Dar ştim cu toţii că doar Cel de Sus le rânduieşte pe toate cel mai bine”, ne-a mai spus Olesea Olteanu.

Lena Negru