Conectat la internet din baie pana-n bucatarie(Video)

Finlandezul Jari Arkko locuieste in cea mai tehnologizata casa din lume. Cine se mai poate lauda cu o sauna unde te poti uita la TV sau iti poti verifica emailul, camere de securitate amplasate in orice coltisor si prajitor de paine conectat la internet?

Pun pariu ca toti v-ati dorit la un moment dat sa primiti un e-mail de la toaster,atunci cand painea e gata. Finlandezul Jari Arkko si familia sa se bucura deja de aceste beneficii. Si de multe altele.

Potrivit thenewsmarket.com, acesta are instalat in sauna un monitor care poate sa afiseze programe TV, poze, pagini web sau imagini receptionate de camerele de supravegere video. Daca temperatura din casa se schimba, Jari si sotia lui primesc un mesaj de la serverul casei, care este un soi de termometru improvizat.

Pentru a transforma toata casa intr-o adevarata sala de internet, tanarul a folosit peste 3 km de cablu ce porneste din camera serverelor si pana in dormitor, cateva laptopuri si calculatoare cuplate si diferiti senzori plasati in tevile de apa. In plus, proprietarii pot accesa idin orice colt al lumii nformatiile din interiorul casei, pentru a verifica daca locuinta este in siguranta.

sursa: 9am.ro

Comentează