Noi acuzații grave la adresa la Putin! Cum și-a construit averea cel mai bogat om din lume!

Noi acuzații grave la adresa la Putin! Cum și-a construit averea cel mai bogat om din lume!

Averea fabuloasă a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, ce ar fi estimată la 200 de miliarde de dolari, a devenit din nou unul dintre cele mai disputate subiecte, făcându-se acuzații grave la adresa acestuia, care se pare că ar fi cel mai bogat om din lume. 

Adam Szubin, un oficial al trezorieriei americane a declarat într-o emisiune de investigaţii a BBC că pentru toată această opulenţă a „Țarului” există o singură explicaţie: Vladimir Putin este corupt. Afirmațiile sale sunt susținute și de un fost membru din anturajul marilor bogați de la Kremlin, Dmitri Skarga, care s-a aflat multă vreme la cârma companiei de navigaţie de stat Sovcomflot, care a povestit că Putin și-ar fi clădit averea pe spatele oligarhilor care îi fac cadouri fabuloase lui Putin. Acesta a mărturisit că a supravegheat personal transferul unui fabulos iaht către Vladimir Putin. Este vorba de Olympia, un palat plutitor de 57 metri lungime, ce i-a fost făcut cadou de Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea. „El ar primi un salariu de aproximativ 110.000 de dolari pe an. Acest lucru nu se potrivește cu adevărata sa situație financiară și el are o lungă experiență în a masca starea reală a averii sale”, mai spune Adam Szubin, subsecretar al Trezoreriei SUA însărcinat cu lupta împotriva terorismului. „Are un nivel de trai care depăşeşte cu mult ceea ce vedem în Occident chiar şi în cazul celor foarte bogaţi. Este genul de nivel de trai pe care îl vedem la prinţii saudiţi”, a declarat și Karen Dawisha, scriitor, autorul cărţii „Cleptocraţia lui Putin”. Cu toate acestea, Kremlinul respinge vehement acuzaţiile şi cataloghează declaraţia oficialului american drept calomnie.

Controversele legate de averea acestuia vin la doar câteva zile, după ce rezultatele finale ale anchetei în cazul otrăvirii cu poloniu radioactiv a spionului rus Alexandr Litvinenko din noiembrie 2006 arătau că asasinarea acestuia ar fi avut loc cu parobarea lui Putin. Kremlinul a amenințat, de asemenea, că va da în judecată guvernul britanic pentru această acuzație.

Sursa: libertatea.ro

Comentează