Băieţelul care suferă de “boala lui Benjamin Button” i-a uimit pe medici. Are 15 ani, dar arată de 80

Băieţelul care suferă de “boala lui Benjamin Button” i-a uimit pe medici. Are 15 ani, dar arată de 80

Un băieţel din India care suferă de “boala lui Benjamin Buton”, aşa cum este numită în popor progeria, a uimit medicii. Deşi cei cu afecţiunea lui trăiesc, în medie, 13 ani, Nihal Bitla a împlinit recent 15.

Nihal Bitla este singurul copil care suferă de progerie infantilă din India care a ajuns la vârsta de 15 ani.

Afecţiunea lui, numită şi “boala lui Benjamin Button”, după celebrul film cu Brad Pitt, determină îmbătrânirea prematură şi este foarte rară în lume. Până acum, toţi copiii din India care s-au născut cu această maladie au murit înainte de a împlini 14 ani, din cauza arterosclerozei, care afectează de obicei persoanele peste 60 de ani.

În mod surprinzător chiar şi pentru medici, Nihal a împlinit 15 ani, pe 20 ianuarie. Deşi are mintea unui adolescent de vârsta lui, trupul băiatului arată ca al unui bătrân de 80 de ani. Conştient de faptul că nu va mai trăi foarte mulţi ani, Nihal şi-a pus câteva dorinţe, până la sfârşitul vieţii. Printre altele, el vrea să ajungă la Disneyland şi să se plimbe cu un Lamborghini.

În prezent, în lume sumt 125 de cazuri oficiale de persoane care s-au născut cu progeria, dar, potrivit statisticilor, numărul neoficial este 350.

Sursa: libertatea.ro

Comentează