Timofti nu vrea să intervină public în scandalul din AIE

Timofti nu vrea să intervină public în scandalul din AIE

Președintele Nicolae Timofti nu vrea să intervină public în scandalul izbucnit între liderii Alianței de la guvernare. Șeful statului a transmis astăzi un mesaj prin intermediul purtătorului de cuvânt, exprimându-și speranța că „rațiunea politică va prevala”.

Or, după ce a avut discuții separate cu liderii AIE, zilele acestea, Nicolae Timofti a ajuns la concluzia că asemenea dispute politice și confruntări de idei sunt firești într-o societate democratică.

„Ideea națională este integrarea europeană, iar președintele își exprimă încrederea că, și de data aceasta, rațiunea politică va prevala și se va pune punct unei situații de conflict. Președintele se adresează și opoziției, care poate contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor. Este importantă coparticiparea tuturor partidelor, iar confruntările politice nu trebuie să reprezinte un impediment în calea propășirii țării. Obstacolele trebuie să fie depășite astfel ca ritmurile dezvoltării țării să continue. Alianța pentru Integrarea Europeană trebuie să găsească soluții pentru depășirea situației de conflict”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, Vlad Țurcanu.

Continuarea materialului pe jurnal.md

One Comment

  • Nume
    25 ianuarie 2013 | Permalink |

    dezamagita TOTAL DE TIMOFTE…acest om nu face, decat sa savureze postul de Presedinte, mai activa este nevasta , decat el….

Comentează