4 exerciţii care te ajută să scapi de bărbia dublă

4 exerciţii care te ajută să scapi de bărbia dublă

Dincolo de kilogramele in plus care au tendinta de a se agata adesea de solduri, burtica sau coapse, mai exista si alte zone ale corpului in care straturile adipoase se depun si care pot crea probleme inestetice, scrie ele.ro.

Una dintre ele este barbia dubla, o problema care aproape ca te face sa spargi oglinda ori de cate ori te uiti in ea.

Nu este cazul sa iti faci griji! Exista solutii si nu trebuie sa apelezi la agresivitate sau interventii chirurgicale pentru asta!

Iata cateva exercitii eficiente care te pot ajuta sa scapi de barbia dubla fara a junge la cutit sau a apela la metode intruzive!

Poti opta pentru unul dintre aceste exercitii sau le poti combina in antrenamente mai complexe, pentru efecte mai rapide si mai bune. Important este sa le executi zilnic si sa ai rabdarea necesara pentru a astepta primele rezultate.

1. Sarutul cerului

Unul dintre cele mai eficiente exercitii pe care trebuie sa il executi zilnic este asa-numitul `sarut al cerului`.

Tot ce trebuie sa faci este sa stai dreapta, cu capul inainte, apoi sa incepi il lasi usor pe spate si sa iti tuguiesti buzele de mai multe ori.

Este important sa tuguiesti buzele cu suficienta putere incat sa simti cum lucreaza muschii din zona maxilarului si de sub barbie.

2. Exercitiul Bulldog

Cu un nume cel putin ciudat, acest exercitiu este foarte util in lucrarea musculaturii de sub barbie si indepartarea excesului adipos local.

Tot ce trebuie sa faci este sa iti suprapui buza de jos peste cea de sus (aspectul pe care il capeti seamana cu al unui bulldog, de unde exercitiul a primit si numele).

De data aceasta nu trebuie sa mai faci tu vreo miscare. Important este sa urci buza de jos cat mai mult peste cea de sus, pana simti cum ti se intind muschii. Ramai in pozitia aceasta cat poti de mult, apoi relaxeaza-te si ia-o de la capat, de 10 ori.

3. Extensorul

“Extensorul” este un exercitiu caruia ii dau de cap ceva mai greu, dar odata ce reusesti sa il pui in practica de cateva ori, va deveni obisnuinta. De asemenea, necesita multa rabdare si practica pana cand vei observa rezultatele, dar este o metoda eficienta de a scapa de barbia dubla.

Plaseaza degetul mare si aratatorul sub maxilar, de-o parte si de alta. Tine limba cat mai jos in gura, la fel ca atunci cand te pregatesti sa faci gargara, dar fara a apleca capul pe spate.

Cand simti cu degetele ca muschii se incordeaza, incepe sa faci miscari circulare, cam de 5-10 ori.

4. Pozitia leului

Iata unul dintre cele mai amuzante exercitii pentru indepartarea barbiei duble. Pe cat de caraghios pare exercitiul, pe atat spun specialistii ca este de eficient. Si, pana la urma, te poti distra putin in timp ce il pui in practica.

Stai confortabil pe scaun sau in picioare si incepe sa expiri doar pe gura. Incearca sa scoti sunete pe faza de expiratie. Respira astfel de cateva ori, pana iti intri in mana, si apoi incepe exercitiul.

Scoate limba afara, cat poti de mult poti. Incepe sa inspiri pe nas si sa expiri zgomotos pe gura, pastrand limba scoasa afara. Incearca sa incetinesti expiratia astfel incat sa dureze cam 5 secunde, apoi creste intervalul, pana la 10 secunde. Repeta de cate ori poti.

Foto: ele.ro

Vizualizări: 218

Comentează