Japonia: Peste 350 de zboruri anulate din cauza căderilor masive de zăpadă

Japonia: Peste 350 de zboruri anulate din cauza căderilor masive de zăpadă

Peste 350 de zboruri interne au fost anulate şi curse de tren suspendate luni, în special în regiunea Tokyo, din cauza căderilor abundente de zăpadă însoţite de rafale de vânt violente în estul ţării, potrivit canalului de televiziune NHK, Agenţiei de Meteorologie şi companiilor de transport, relatează AFP.

Un strat de zăpadă de circa 12 cm a acoperit luni oraşul Yokohama, la periferia capitalei Tokyo, unde s-a depus deja un strat de 10 centimetri de zăpadă.

Este vorba despre primele căderi de zăpadă din această iarnă în regiunea Tokyo, însă o grosime de startului de zăpadă de această dimensiune nu s-a mai înregistrat la Yokohama din ianuarie 2001, a precizat NHK.

Şi regiunea nord-est a Tohoku se află sub zăpadă.

În aceste condiţii meteo excepţionale, doar una dintre cele patru piste mai era încă deschisă pe Aeroportul Haneda, în apropierea capitalei, iar traficul rutier şi feroviar către aeroportul Narita (60 de km de Tokyo) a fost perturbat.

La ora 15:00 la Tokyo (06:00 GMT), principalele două mari companii japoneze, Japan Airlines (JAL) şi All Nippon Airways (ANA), au suspendat două zboruri interne şi au avertizat că şi alte anulări de zboruri sunt probabile în funcţie de evoluţia vremii. Alte companii mici au fost de asemenea afectate.

Compania feroviară JR East, care deserveşte aglomeraţii urbane precum Tokyo şi Sendai, a informat la rândul său a pe pagina sa web că legăturile feroviare au fost suspendate, iar trenurile au întârziere din cauza zăpezii.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări în legătură cu căderi abundente de ninsoare şi rafale de vânt de 70 până la 110 km/oră, care pot depăşi 150 km/oră după-amiaza şi seara. AGERPRES

Vizualizări: 217

Comentează