Adrian Ursu şi Olia Tira, dezamăgiţi. AFLĂ de ce!

Adrian Ursu şi Olia Tira, dezamăgiţi. AFLĂ de ce!

Noul regulament le-a tăiat interpreţilor şi compozitorilor pofta de a participa la selecţia naţională Eurovision. Dacă în 2012 în concurs s-au înscris circa 80 de interpreţi, în acest an numărul acestora a scăzut simţitor: doar 49 de doritori şi 126 de melodii. Adrian Ursu, Olia Tira, Eugen Doibani, Marian Stârcea, EL Radu, Gloria Gorceag, Mariana Mihăilă şi Natalia Barbu se numără printre artiştii care n-au dorit să se înscrie în cursa Eurovision.

Anul trecut Adrian Ursu a plecat supărat de la finala Eurovision, acuzând juriul că nu a apreciat obiectiv show-ul în care el investise foarte mulţi bani, iar în acest an, nemulţumit de noile reguli, a decis să nu-şi depună candidatura.
Compozitorul Marian Stârcea participă la preselecția națională Eurovision din 2005, dar în acest an a luat decizia de a nu mai participa la acest concurs până nu se vor schimba organizatorii Eurovision-ului. „Şi în acest an am avut patru piese bune, interpretate de artişti buni, dar nu mai particip până nu se schimbă conducerea acestei companii”, a declarat compozitorul pentru Pro TV.
Olia Tira, artista care împreună cu SunStroke Project a reprezentat R. Moldova la Eurovision 2010 cu piesa „Run Away” este şi ea împotriva noului regulament. Interpreta consideră că „este nedrept faţă de interpret, deoarece acesta investeşte bani în melodia cu care se înscrie, ca într-un final să existe probabilitatea ca ea să fie interpretată de un alt concurent”.
Compozitorul şi interpretul Eugen Doibani spune că nu poate să ia în serios noul regulament. Gloria Gorceag ne-a mărturisit că nu vrea să-şi depună candidatura la acest concurs doar de dragul promovării şi chiar dacă avea o melodie bună, nu ştie dacă-şi depunea candidatura, deoarece noul regulament este „ciudat”. De această părere este şi EL Radu, care susţine că are lucruri mai importante de realizat decât Eurovision-ul. „Sincer, nu am înțeles nimic din noul regulament”.
În pofida acestui fapt, sunt şi interpreţi care au decis să-şi încerce norocul la selecţia naţională Eurovision 2013. Printre aceştia se numără Karizma, Cristina Croitoru, Dara şi Pasha Parfeny, cel din urmă participând în calitate de compozitor.
Din cei 49 de interpreţi şi 126 de melodii, membrii juriului de la Eurovision vor alege 60 de piese şi 24 de interpreţi. Dacă un cântăreţ va fi ales să rămână în concurs, iar piesa cu care s-a înscris – respinsă, atunci acesta va fi nevoit să interpreteze una din melodiile selectate de membrii juriului.
Reprezentantul R. Moldova la EurovisionSong Contest 2013 va fi desemnat pe 2 martie, atunci când va avea loc finala naţională.
Ţara noastră şi-a confirmat participarea pentru ediția a 58-a a Eurovision Song Contest 2013 care va avea loc la Malmö (Suedia), între 14 și 18 mai 2013. R.Moldova participă la concurs pentru a noua oară consecutiv.
L.N.
Colaj: APROPO Magazin

Vizualizări: 1494

4 Comentarii

  • Regulament
    14 ianuarie 2013 | Permalink |

    In schimb Natalia Gordienco nu considera regulamentul ciudat si de aceea ea va participa. Ea chiar o sa cistige onest preselectia nationala si o sa mearga mai departe. Dar voi cei vizati mai sus, o sa va simtiti nu doar dezamagiti dar … de-a binelea.

  • 14 ianuarie 2013 | Permalink |

    Tare aiurea este scris materialul….incurcat rau! Va trebuie de urgenta un editor bun!

  • clar
    14 ianuarie 2013 | Permalink |

    mda … la sigur se va repeta povestea din 2006, cand Gordienko pleca la Eurovision cu Arsenium. speram ca in acest an nu ne va face de rusine

  • Nume
    15 ianuarie 2013 | Permalink |

    ….eurovisionul moldovenesc incetul cu incetul pierde din actualitate

Comentează