Procurorul General, Valeriu Zubco, a împușcat mortal un bărbat?

Procurorul General, Valeriu Zubco, a împușcat mortal un bărbat?

Procurorul General, Valeriu Zubco, a împușcat mortal un bărbat. S-a întâmplat la 23 decembrie 2012, în apropiere de satul Chetriș, raionul Fălești, în timpul unei partide de vânătoare.

Victima este Sorin Paciu, în vârstă de 34 de ani, din Chișinău. Bărbatul era proprietarul carierei de piatră din satul Balatina, raionul Glodeni.

Aceste dezvăluiri au fost făcute de liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, în cadrul unei conferințe de presă, scrie jurnal.md. Potrivit lui Sergiu Mocanu, informațiile au ieșit la iveală datorită unei investigații a unor ofițeri care au riscat totul ca să facă facă lumină în acest caz.

„Cel care a tras în Paciu Sorin este procurorul general Valeriu Zubco. Acest lucru se știa de a doua zi, pe 24 decembrie, dar crima este tăinuită de conducerea țării. Plahotniuc este cel care nu i-a permis lui Zubco să lase ca omorul să iasă la iveală”, a declarat Sergiu Mocanu.

Mai mult, liderul Mișcării Antimafie susține că și premierul Vlad Filat știe despre crimă, dar o acoperă. „Ministerul de Interne până astăzi n-a investigat acest caz. Și asta e din cauza lui Filat”, a adăugat Sergiu Mocanu.

Potrivit informațiilor, martori ai crimei ar fi președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, vicepreședintele Curții, Gheorghe Crețu, membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Nicolae Damaschin, și un pădurar din localitate, Ion Stepanchevici.

Totodată, victima, Sorin Paciu, ar fi rudă cu Ghenadie Sajin, al cărui nume figurează în mai multe tranzacții dubioase legate de Plahotniuc și care ar conduce un club din capitală, care aparține lui Plahotniuc.

„Această crimă va fi foarte greu de descoperit, pentru că a fost comisă și tăinuită de oameni cu pârghii, care controlează presa, care vor veni cu informații false pentru societate. Deja se pregătesc versiuni ale morții lui Sorin Paciu. Una – că a murit în accident, iar a doua – sau pădurarul Stepanchevici sau judecătorul Gheorghe Crețu, care este vulnerabil, și-ar putea asuma această crimă”, a declarat Mocanu.

Care este părerea ta despre acest caz?
Foto: procuratura.md

Vizualizări: 1127

3 Comentarii

  • vASILE
    9 ianuarie 2013 | Permalink |

    CIND ERAM PE TIMPURILE URSS PUTEA CINEVA DE SUS ( MOSCOVA ) , SA VINA SI SA CONTROLEZE LUCRURILE ACESTEA ,INSASI AZI CINE SAI CONTROLEZE. EI SUNT IMPARATII SI FAC CE VOR, VOR FURA , VOR UCID S,A,M,D,

  • Nume
    10 ianuarie 2013 | Permalink |

    pe pamint e raiul pentru Zubco, poate la Dumnezeu se va face dreptate.

  • ION
    13 ianuarie 2013 | Permalink |

    E UN FLEAC CA ZUBCO E DAT AFARA DIN POSTURA LUI DE AUR. NIMIC NU SCHIMBA SITUATIA IN TARA ASTA SARACA, AMAGITA SI CHINUITA. TOATA PRPCURATURA , TOATA JUSTITIA ESTE SI RAMINE CORUPTA. SA FIE ELIBERATI TOTI CACI TOTI SINT CORUPTI. NU MAI INCAP IN PANTALONI DE BINE CE LE ESTE. DE UNDE AU CASTELE, PE CE BANI MANINCA DOAR IN RESTAURANTE, DE NNDE AU BANI , HAINE SI MASINI LUXSOASE… TOATE SUNT DE PE SPATELE POPORULUI NOSTRU MUNCITOR. PROCURORUL ZUBCO ASCUNDE CRIMRLE ALTOR PRPCURORI CARE -L PLATESC BINE. DATI-I AFARA PE TOTI SI NUMITI LA CONDUCERE BAIET TINER CARE NU SINT CORUPTI, DAR II DOARE INIMA CIN VAD CINE TREBUIE SA FACA DREPTATE DAR N-O FAC.

Comentează