Tatăl lui Teodor Rădulescu i-a scris lui Putin!

DSCF61112016 a început trist pentru tatăl renumitului coregraf şi producător Teodor Rădulescu. Gică Rădulescu, care pe 10 martie va împlini 67 de ani, are probleme de sănătate, iar pensia pe care o primeşte îi ajunge doar pentru medicamente. Deşi se simte slăbit, îşi doreşte ca următoarea zi de naştere s-o sărbătorească pe scenă. Şi nu e vorba de vreuna oarecare, ci de cea a Palatului de Stat din Kremlin. Ca să-şi realizeze visul, în primele zile ale lui 2016 cântăreţul i-a expediat lui Vladimir Putin o scrisoare prin care-l roagă să-i îndeplinească dorinţa.

Cântăreţul Gică Rădulescu tânjeşte după scenă şi după aplauzele publicului, iar una din cele mai mari dorinţe ale sale este să-şi facă auzite melodiile pe care le ţine în sertar, căci nu are bani să le înregistreze. Are probleme de sănătate, iar de ceva vreme îl supără rău şi inima. Medicii i-au recomandat să facă unele investigaţii mai minuţioase, însă pentru că nu i-au ajuns bani, a trebuit să se mulţumească cu puţinul: continuă tratamentul medicamentos pe care, de altfel, dă toată pensia.

„Noroc de Brânduşa mea…”

„Până acum cinci ani nici nu ştiam ce înseamnă să boleşti. Nu am fumat, nu am consumat băuturi alcoolice şi mereu am dus un mod de viaţă sănătos, aşa că mă simţeam bine. Până într-o zi, când am simţit o înţepătură zdravănă la inimă. Mi-aş fi dorit să mă asculte, să nu mă doară, însă nu vrea. Am probleme grave de sănătate, iar bani pentru investigaţii nu am. Medicul mi-a prescris tratament medicamentos, iau câte patru pastile în fiecare zi, însă asta nu e suficient. Pensia pe care o primesc e mizeră, mi-i şi ruşine să vă zic suma, pe care, de altfel, o dau toată pe medicamente. Noroc de Brânduşa mea (n.a. – soţia lui) care urmează să plece pe câteva luni la muncă în Italia”, ne-a declarat Gică Rădulescu.

Despre fiul Teodor

Cântăreţul nu cere ajutor de la copiii săi, căci, spune el, nu vrea să-i împovăreze cu problemele şi grijile lui. Pe lângă faptul că duce dorul scenei, acesta mai are un of: şi-ar dori să reia legătura cu fiul său, renumitul coregraf Teodor Rădulescu. Relaţia tată-fiu s-a răcit acum 14 ani, iar de şapte ani cei doi nu-şi mai vorbesc deloc. Gică Rădulescu susţine că mărul discordiei l-ar fi constituit unele declaraţii făcute de feciorul său, de care mărturiseşte că-i este tare dor.

644006_103144829846519_234537919_n„Din 2009 nu mai ştiu nimic de Teodor. Mi-i dor, mi-i scump şi drag, însă nu am ce face. Nu sunt fudul, dar el ar trebui să se gândească şi la părintele său. Sunt bolnav, iar dacă, Doamne, fereşte!, mor, nevasta mea nu-l va chema la înmormântare. Cum să procedeze altfel dacă Teodor nu-mi vorbeşte de atâta vreme? Chiar nu are niciun motiv să stea supărat, căci nu l-am obijduit cu nimic. Da, recunosc: din toţi copiii mei, el are cele mai multe realizări în viaţă. Şi bravo lui! A făcut trei facultăţi, e ingenios, şi-a deschis un local în Bucureşti, am înţeles că lucrează şi într-un club de fiţe… Însă nu ar trebui să uite de părintele său”, oftează acesta.

„Lui Putin i-am scris scurt pe doi”

Pe lângă faptul că-şi doreşte un spectacol la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, în cadrul căruia să-şi facă auzite noile melodii, Gică Rădulescu vrea să cânte şi pentru publicul din străinătate. Însă cum nu are suficienţi bani, caută susţinere financiară la cei care-i au. I-a scris chiar şi preşedintelui rus Vladimir Putin. În răvaşul pe care i l-a expediat cântăreţul l-a informat că pe 10 martie el împlineşte 67 de ani, iar de ziua lui şi-ar dori să fie pe scena Palatului de Stat din Kremlin. Banii pe care-i va aduna de pe urma spectacolului promite că-i va dona copiilor orfani din întreaga lume.
„I-am scris scurt pe doi: mi-i dor să mai cânt pentru poporul rus şi el să mă ajute la organizarea unui spectacol, şi poate, de ce nu, să susţin chiar şi un turneu. Pe bani cânt oriunde, chiar şi în Crimeea ori Donbas! Atenţie, însă: nu şi pentru oricine! Mă crezi că dacă Dodon ar dori să mă sponsorizeze, eu n-aş lua acei bani? Nu ai să mă crezi! Însă îţi zic că aşa aş face! Uite pentru Maia Sandu aş cânta gratis, oriunde! Gică Rădulescu a fost şi va rămâne un mare patriot şi niciodată nu va cerşi ajutorul financiar de la vreun oligarh”, susţine el.
Cel mai recent text scris de tatăl lui Teodor Rădulescu se numeşte „Rana Basarabiei” şi vrea ca anul acesta să-i dea o haină muzicală: „E un text puternic şi profund. Mă laud pentru că merit!”, a mai adăugat cântăreţul.

286288_103137749847227_542667319_oL.N.

Comentează