Hotineanu nu şi-a retras semnătura

Hotineanu nu şi-a retras semnătura

În timp ce deputatul PLDM, Tudor Deliu, declară în faţa mulţimii din PMAN că cei șapte liberal-democrați care și-au pus semnătura pe declarația de constituire a majorității parlamentare își vor retrage semnăturile, Vladimir Hotineanu a spus pentru JURNAL de Chişinău că nu-şi retrage semnătura până ce preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu va desemna un candidat la funcţia de premier, fie cel de ieri, fie altul.

Deputatul a mai spus că nu a luat niciun ban pentru semnătura pusă pe declaraţia majorităţii parlamentare constituită din cei 55 de deputaţi.

„Eu nu sunt împotriva unei persoane anume, dar sunt împotriva alegerilor anticipate. Asta trebuie s-o ştiţi. Că nu va fi „Jurnal de Chişinău” după alegeri anticipate, dar va fi „Jurnal de Magadan”. Asta trebuie s-o înţelegem. Dacă ne orientăm după sondajele de opinie care spun ceva, atunci va fi urât de tot pentru noi şi nu va fi doar pentru zece ani, cum a fost în anul 2001. Că am încercat şi nu ne-a reuşit în anul 2009. Asta va fi pentru 100 de ani. Am spus-o de la bun început. Eu aştept decretul de la preşedinţie să ne spună preşedintele dacă desemnează alt candidat sau insistă pe cel de ieri. Şi atunci, dacă insistă pe acel de ieri, 13 ianuarie 2015, eu vă spun dacă mă retrag sau nu mă retrag. Asta e situaţia”, ne-a declarat Hotineanu.

Întrebat dacă e adevărat ce scrie presa că cei şapte deputaţi peledemişti au luat bani grei pentru susţinerea candidaturii lui Plahotniuc la funcţia de premier, Vladimir Hotineanu ne-a răspuns: „Nu mi-a adus nimeni niciun ban, nici greu şi nici uşor”.

Victoria Popa
Foto: Nadea Roşcovanu

Comentează