Nicolae Botgros a ieşit la protest: „JOS TÂLHARII!”

Nicolae Botgros şi membrii orchestrei „Lăutarii” s-au alăturat protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. „Regele viorii” a declarat în faţa mulţimii că-i este ruşine de faptul că a ajuns să cerşească o viaţă decentă. De asemenea, s-a arătat nemulţumit de faptul că folcloriştii preferă să stea acasă, în loc să iasă în stradă şi să lupte cot la cot cu cei care au venit din toate colţurile ţării.

a„Îmi este ruşine să vorbesc că am ajuns să cerşim dreptul la viaţă. Suntem cei care muncim şi facem ţara frumoasă, iar pe noi nu ne iau în seamă. Este păcat şi ruşine. Aş fi bucuros ca astăzi să vă cânt o sârbă, o horă şi să dansăm împreună, însă am ajuns să cerşim. Ducem o viaţă foarte urâtă şi nu am făcut-o noi aşa, au avut grijă alţii, care numără miliardele şi milioanele, împărţindu-i între ei. Îmi pare foarte rău că oamenii nu înţeleg acest lucru. Cei care ne fură nu au ruşine deloc.
Ei încă mai vor să fie la putere. Avem parlamentari care stau de 25 de ani în Parlament şi nu fac nimic. E o ruşine. Îmi pare foarte rău pentru că noi astăzi trebuie să decidem viitorul nostru. Îmi pare rău că folcloriştii nu sunt aici, în PMAN. Aş fi vrut să-i văd aici pe toţi cei care cântă muzica populară, care este a poporului. Ei însă au ales să stea undeva, într-un colţ, aşteptând să apară câte o nuntă pentru a face bani. E păcat şi ruşine. Am venit cu tot sufletul meu, iar alături de mine sunt toţi membrii orchestrei „Lăutarii”. Să ştiţi că suntem cu voi!
Vreau ca împreună cu dl Timofti decidem astăzi cel mai important lucru pentru noi: să scăpăm odată nu de oligarhi, dar de bandiți și de tâlhari. Jos tâlharii!”, a declarat Nicolae Botgros în faţa protestatarilor care l-au aplaudat minute în şir.