Spărgătorul de Muci

Spărgătorul de Muci

La mitingul organizat în scuarul Operei de către PD a vorbit și Plahotniuc. L-am văzut cu toții, postându-se sub panoul spectacolului „Spărgătorul de nuci”, de unde i s-a şi tras ultima poreclă. Totul părea să se desfășoare conform scenariului stabilit. Plătiţi și aduşi cu autocarele, oamenii au împânzit scuarul Operei. Plătiți sau șantajați, opt deputați PLDM și-au pus semnăturile pe lista rușinii, acceptând să-l voteze pe Spărgătorul de nuci. Alexandru Tănase, șeful CC, l-a legat burduf pe președintele Timofti, obligându-l să-l desemneze pe Spărgătorul de nuci în calitate de premier.

Iţindu-se din buzunarul de la spate, Mihai Ghimpu a fost persoana care l-a presat, ieri, în modul cel mai brutal pe președintele republicii ca să-l desemneze pe Spărgătorul de nuci în funcția de prim-ministru. Plătiți din gros și gâdilaţi la burtă, buhăieșii de la Publika, Prime și alte zoinițe radio și TV, urmau întocmai indicațiile Spărgătorului de nuci, turnând hârdaie de zoi în capul lui Timofti si al protestatarilor care au venit în PMAN. Așa este, totul părea să se deruleze exact conform planului stabilit din timp.

De-odată, însă, s-a întâmplat ceva inexplicabil. Din București și Bruxelles au început să răsune voci extrem de critice la adresa spărgătorului de nuci. Ambasadorii străini l-au sprijinit pe președintele Timofti și el a refuzat să-l desemneze pe Plahotniuc în calitate de prim-ministru.

Asta a fost prima palmă usturătoare primită de capul mafiei din Moldova. Oamenii au ieșit în număr și mai mare în PMAN. În fața mulțimii iau cuvântul personalități importante ale vieții cultural-artistice. La un moment dat, vine o știre bombă despre decizia celor opt deputați PLDM de a-și retrage semnăturile de pe lista rușinii, destrămându-se astfel majoritatea criminală nășită de Tănase cu Curtea lui. Entuziasmul din Piață pare să atingă cote maxime. Scenariul perfect prinde a scârţâi și a se prăbuşi. Spărgătorul de nuci s-a transformat în doar câteva minute în Spărgătorul de Muci. Deasupra mulțimii zbură un avion și cineva glumi că Spărgătorul de Muci fuge aidoma lui Ceauşescu care în 1989 părăsea Bucureștiul la bordul unui elicopter.

Dincolo de glumă, Spărgătorul de Muci s-a speriat și a evadat cu adevărat din R. Moldova. Această veste i-a făcut să răsufle ușurați pe mulți dintre cei care erau șantajați și amenințați de Spărgătorul de Muci. Întreaga Moldovă a răsuflat ușurată. Acum e timpul ca deputații liberali să se elibereze de sub jugul lui Ghimpu și al nepotului Dorin, slugile umile ale Spărgătorului de Muci, și să se alăture protestatarilor din Piață. Procurorii și judecătorii nu mai au de ce se teme și pot iniția dosarul penal pe numele lui Plahotniuc. Ne așteaptă un adevărat proces al secolului. Colegii mei din trustul de presă al Spărgătorului de Muci, cei care au mai păstrat în ei ceva demnitate umană și profesională, ar trebui să evadeze din Fabrica de minciuni.

Îndemnul acesta nu-i vizează pe buhăieși, numele lor va rămâne pe veci scris în Cartea Rușinii jurnalismului moldav. Îndemnul meu, însă, îl vizează pe Cristian Tabără. Încă îl vizează. Cristi, pleacă din tabăra monștrilor mediatici. Ce cauți tu acolo? Te-ai vândut pentru bani, înțeleg. În fond, un profesionist ca tine poate avea rătăciri și de felul acesta. Nu-ți vinde însă sufletul. Leapădă-te de satana cât nu e târziu și alătură-te oamenilor onești și demni ai acestui pământ.

Șase ani a durat lupta noastră cu banditul cel mai mare, cu criminalul nr. 1 al R. Moldova. Șase ani ne-a luat ca vocea noastră să se facă auzită și ca oamenii să se convingă că tot ce le-am spus a fost adevărul curat. Șase ani, comprimați în zile și nopți, în minute și secunde, au fost necesari ca să doborâm balaurul, transformându-l peste zi într-un ordinar Spărgător de Muci.

Val BUTNARU

3 Comentarii

  • 14 ianuarie 2016 | Permalink |

    Da la Topi cine sunt stergatorii de muci ? Daca tot pentru bani gheata duceti lumea de nas in modul cel mai prostesc.

  • 14 ianuarie 2016 | Permalink |

    Dar ce care duc poporul în eroare ,nu sunt niște spargatori de nuci?Țopii,Nastase,și tot clanul lor de clovni .

  • 14 ianuarie 2016 | Permalink |

    Voi ce-i care declansati anticipate și prelungirea crizei politice înseamnă de fapt chemarea armatei rusești pe malul Nistrului, iar după alegeri va fi o ocupație generală. Atunci vom mai vedea cine o să strige că Nicolae Timofti este un erou MUCI CE ESTI TU VLADE .

Comentează