„Plahotniuc s-a speriat de un protest masiv în ziua alegerii preşedintelui în Parlament” // EXPERŢI

„Plahotniuc s-a speriat de un protest masiv în ziua alegerii preşedintelui în Parlament” // EXPERŢI

Protestele masive care au avut loc anul trecut la Chişinău au reuşit să bage frica în guvernanţi şi, mai ales, în oligarhul Vladimir Plahotniuc. De această părere sunt liderii de opinie, care afirmă că la baza deciziei Curţii Constituţionale din 4 martie a stat teama de un protest masiv la Parlament în ziua alegerii preşedintelui de către deputaţi.

„După fiecare protest de amploare s-a întâmplat ceva. De exemplu, Filat a fost arestat după protestul din 4 octombrie. Acum, când se anunţa un protest masiv în ziua în care Parlamentul ar fi ales preşedintele, a venit decizia Curţii. Lui Plahotniuc i-a fost frică şi de referendum, după ce că la jumătatea termenului noi deja aveam aproape 200 de mii de semnături. Deci referendumul ar fi avut loc. Ştiind asta, a decis să facă ce a făcut. Nu ar fi fost decizia CC dacă nu era iniţiativa de referendum şi acele proteste masive”, a menţionat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV.

De aceeaşi părere este şi unul dintre fondatorii Platformei, Oazu Nantoi. „Dacă Republica Moldova este un stat captiv, atunci decizia CC din 4 martie ce scop urmăreşte? De a rupe statul din captivitate sau de a consolida controlul. Dacă ne gândim la acele declaraţii foarte dure la adresa guvernării, că în ziua în care vor alege preşedintele toată ţara va veni la Parlament, putem deduce că cineva a calculat că riscurile alegerii şefului statului în Parlament comportă riscuri foarte mari. Dacă vrem să contracarăm acest scenariu, trebuie să vedem clar ce scenariu urmăreşte în continuare Plahotniuc şi să gândim un antiscnerariu, dorit de toată societatea”, a menţionat vicepeşedintele PPEM.

Continuarea materialului pe jurnal.md

One Comment