A murit Ray Tomlinson, inventatorul e-mailului

A murit Ray Tomlinson, inventatorul e-mailului

Ray Tomlinson, considerat inventatorul e-mail-ului, a murit la vârsta de 74 de ani. Ray Tomlinson a inventat, în 1971, mesajele e-mail care puteau fi transmise dintr-o rețea într-alta.

Potrivit BBC News, programatorul american s-a stins din viață în urma unui atac de cord. Acesta  a avut ideea unor mesaje electronice care să poată fi trimise de la o rețea către alta în 1971. Tot el este cel care a inventat simbolul @ pentru adresele de e-mail, care acum a devenit un standard.

El a trimis ceea ce acum este considerat a fi primul e-mail funcțional la Boston, când lucra ca inginer pentru compania de cercetare Bolt, Beranek & Newman. Firma a avut un rol foarte important în dezvoltarea versiunii inițiale a Internetului, cunoscută sub denumirea de Arpanet.

Tomlinson a declarat peste ani că nu-și mai poate aminti care a fost textul primului său mesaj, dar l-a descris ca fiind „complet neesențial”. E-mail-ul avea să devină larg raspândit câțiva ani mai târziu, odată cu explozia numărului de calculatoare personale. Activitatea sa i-a fost recunoscută de confrați în 2012, când Ray Tomlinson a intrat în Internet Hall of Fame. Americanul a mărturisit că impactul invenției sale a fost mult mai mare decât și-a imaginat inițial.