O femeie din Chişinău, medic pediatru la Spitalul Nr.1 pentru Copii, a fost bătută până la inconştienţă de tatăl unui bebeluş

O femeie din Chişinău, medic pediatru la Spitalul Nr.1 pentru Copii, a fost bătută până la inconştienţă de tatăl unui bebeluş

Medic bătut până la inconştienţă. Cazul s-a întâmplat la Spitalul Nr.1 pentru Copii din Chişinău, unde tatăl unui bebeluş internat în instituţia medicală a lovit doctorul de gardă, o femeie de 50 de ani, până aceasta şi-a pierdut cunoştinţa şi a căzut pe scări. În consecinţă, medicul s-a ales cu traume craniocerebrale grave, dar şi cu corpul plin de vânătăi.

După zeci de ani de muncă în sistemul sănătăţii, timp în care a salvat viaţa a mii de copii, un doctor în vârstă de 50 de ani s-a ales cu traume craniocerebrale grave, după ce a fost bătută de tatăl unui copil internat în spital. Totul a început de la faptul că părinţii bebeluşului în vârstă de trei luni, spitalizat cu diagnosticul de pneumonie bilaterală, erau nemulţumiţi de condiţiile din salon, dar şi de faptul că micuţul a fost transferat din terapie intensivă în secţie, scrie portalul e-sanatate.md.

„Copilul bărbatului care m-a agresat se simţea mai bine şi l-am transferat în secţie, deoarece la spital a fost adus un alt micuţ care era mult mai grav. Locuri la terapie intensivă nu erau, aşa că am decis să-l transferăm pe el în secţie, într-un salon cu alte mămici cu copii. Părinţii însă s-au arătat deranjaţi de acest lucru, plus că la lavoar nu lucra ceva bine şi ei au început să strige la mine. Le-am spus că nu sunt vinovată de condiţiile din spital, aşa că bărbatul, care era în stare de ebrietate, a luat copilul în braţe şi s-a pornit spre ieşire, spunând că se duce la un spital privat. Am insistat să semneze refuzul de internare şi tratament, dar ei nu au vrut”, povesteşte medicul Irina Cobzari, medic pediatru la Spitalul pentru Copii Nr.1 din Chişinău şi asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Continuarea pe jurnal.md