O familie de imigranţi moldoveni au pus pe roate o afacere de milioane în SUA // VIDEO

O familie de imigranţi moldoveni au pus pe roate o afacere de milioane în SUA // VIDEO

O familie de evrei care a emigrat la sfârşitul anilor ’70 din Moldova a reuşit să facă istorie în Statele Unite. Cu buzunarele aproape goale şi cu o dorinţă arzătoare de a-şi clădi o viaţă mai bună, familia Smolianski, a trecut peste greutăţi şi a pus pe picioare o afacere de milioane. Este vorba despre Lifeway Foods, prima companie din SUA care a început să producă… chefir, o băutură care pănă la venirea familei Smolianski lipsea de pe poliţele magazinelor americane. Povestea de succes a acestor oameni a ajuns în presa de peste Ocean. 

Personajul principal al impresionantei poveşti de succes este Iulia, sau Julie aşa cum i se spune în SUA. Acum ea este proprietara afacerii de milioane, în 1976 era însă doar o copilă de un an a unei familii de evrei din Moldova care a renunţat la tot ceea ce însemnă viaţă sovietică.

Părinţii Iuliei au făcut parte din valul de evrei sovietici care a emigrat în SUA la sfârşitul anilor ’70 – începutul anilor ’80. Cu doar 225 de dolari în buzunar, ei au plecat din Moldova şi s-au stabilit în Houston, Texas.

Continuarea materialului pe jurnal.md

Comentează