Decizie istorică! Revista Charlie Hebho nu va mai publica nicio caricatură cu Mohamed

Decizie istorică! Revista Charlie Hebho nu va mai publica nicio caricatură cu Mohamed

Publicaţia de satiră Charlie Hebdo, a cărei redacţie a fost decimată într-un atac terorist, pe 7 ianuarie, nu va mai publica, de acum înainte, caricaturi ale profetului Mahomed.

Decizie istorică, la şase luni de când mai mulţi redactori ai revistei Charlie Hebdo au fost ucişi de terorişti.

aScopul celor care au comis un adevărat măcel în redacţia revistei, supăraţi că profetul lor, Mohamed, este ironizat de publicaţia de satiră, a fost atins. Începând cu următorul număr, nu se mai regăsi caricaturi cu Mahomed în paginile revistei.

Pe 7 ianuarie, doi militanţi islamişti au luat cu asalt redacţia săptămânalui francez Charlie Hebdo, iar a atentatul terorist a făcut 12 victime şi a îngrozit întreaga lume. Potrivit unei declaraţii făcute ulterior de reprezentanţii filialei Al-Qaeda din Yemen, care şi-au asumat responsabilitatea atacului, jurnaliştii francezi au fost pedepsiţi pentru că au batjocorit, prin caricaturile realizate, imaginea profetului Mahomed.

După atacul de la Charlie Hebdo, publicaţia franceză s-a aflat în centrul unei dezbateri globale asupra dreptului la libertatea de exprimare. Milioane de persoane din întreaga lume, care, înainte de atac, nu au cumpărat niciun număr al săptămânalui de satiră, au îmbrăţişat sloganul „Je suis Charlie”, arătându-şi astfel solidaritatea cu victimele atacului.
Sursa: libertatea.ro