Scumpiri în lanţ: Tariful pentru apă şi canalizare ar putea fi majorat cu aproape 5 lei

Scumpiri în lanţ: Tariful pentru apă şi canalizare ar putea fi majorat cu aproape 5 lei

Locuitorii capitalei ar putea plăti mai mult pentru apă şi canalizare. SA „Apă-Canal Chişinău” a propus săptămână trecută Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifului pentru un metru cub de la 9,19 lei la 14 lei, informează jurnal.md
 
Reprezentantul SA „Apă-Canal Chişinău” a specificat astăzi la şedinţa operativă a serviciilor municipale că majorarea solicitată este condiţionată de creşterea inflaţiei din moment ce furnizorul de apă are de rambursat mai multe credite unor bănci.

În context, primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a menţionat că nu poate fi vorba despre altceva decât despre cele convenite la nivel internaţional, ţinând cont de proiectul în valoare de 60 de milioane de euro privind modernizarea societăţii pe acţiuni.

„Aici lucrurile sunt cumva de înţeles. Serviciul de apă din Chişinău oricum este cel mai ieftin din Republica Moldova şi chiar din regiune, România şi Ucraina. Săptămâna viitoare, colegii care mai au asemenea solicitări la ANRE, să le faceţi, să ştim la ce să ne aşteptăm”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Edilul nu a exclus majorarea în perioada următoare inclusiv a tarifului pentru căldură şi deservirea blocului.

Amintim că tariful pentru un metru cub de apă a fost majorat ultima dată în Chişinău în 2009.
Foto: jurnal.md

Comentează