Lupu, mai optimist la negocieri după reţinerea rudelor lui Filat; Liderul PLDM: Nu cred în coincidenţe

Lupu, mai optimist la negocieri după reţinerea rudelor lui Filat; Liderul PLDM: Nu cred în coincidenţe

Liderul PLDM Vlad Filat este sigur că rudele sale, reţinute ieri în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, vor demonstra că sunt nevinovate. Preşedintele liberal-democraţilor a mai spus că aceste reţineri nu sunt o coincidenţă, în contextul negocierilor privind formarea coaliţiei de guvernare.

„Cred că mulţi aşteaptă să fiu foarte emotiv în ceea ce fac şi în ceea ce spun. Este o aşteptare în zadar. Nu cred în coincidenţe, modalitatea, dar şi perioada, înţelege toată lumea, nu sunt întâmplătoare. Îmi este foarte greu. Este vorba de rude apropiate. Sunt sigur că aceste rude îşi vor demonstra nevinovăţia. Sper că odată ce vom avea coaliţie de guvernare o să avem o justiţie care face dreptate, nu care reprezintă interese. Nu m-am implicat şi nu mă voi implica în justiţie”, a spus Filat, după o nouă rundă de negocieri PLDM-PD-PL.

Liderul PLDM a adăugat însă imediat că nu este supus unor presiuni. „Nu am spus că se pune presiune. Cred că această situaţie, aceste metode nu sunt întâmplătoare”, a menţionat Vlad Filat, precizând că a aflat despre  reţinerea naşului şi a nepotului său din presă, după negocierile de ieri.

Solicitat să comenteze declaraţiile liderului PLDM, dar şi ale analiştilor politici care califică reţinerile drept un instrument de şantaj din partea PD, preşedintele democraţilor Marian Lupu a spus că nu le comentează.

Continuarea materialului pe jurnal.md

Comentează