Apel către UE: „Nu daţi bani clanului mafiot de la guvernarea RM”

Apel către UE: „Nu daţi bani clanului mafiot de la guvernarea RM”

Uniunea Europeană trebuie să înceteze să mai finanţeze clanul politic corupt de la conducerea Republicii Moldova şi asta pentru că pe mai bine de jumătate din banii acordaţi în ultimii ani există suspiciuni. Or, până nu se fac reformele necesare, partenerii RM nu trebuie să mai sprijine financiar guvernarea. Este declaraţia jurnalistului Vasile Năstase, unul dintre liderii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, făcută în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV.

„Asistăm la o crimă în continuă desfăşurare, din 2009 încoace, pentru că toate se leagă una de alta. Partajarea instituţiilor de drept, atacurile raider, spălările de bani, alegeri falsificate, mass-media oligarhizată, electorat cumpărat, culminând cu miliardele sustrase din bănci. M-aş ruga de UE, FMI, Banca Europeană, să nu dea bani acestei guvernări, pentru că banii sunt furaţi, există suspiciuni pe 80 la sută. Să nu dea bani până nu se fac reforme şi până nu scăpăm de clanul mafiot de la guvernare. Trebuie să ne pregătim de schimbarea acestei clase politice şi eu cred că se poate”, afirmă jurnalistul.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, ex-ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a menţionat că jaful de proporţii din sistemul bancar al RM a făcut „celebră” ţara noastră pe plan mondial. „Miliardul dispărut din sistemul bancar e, fără discuţii, cel mai grav ce s-a întâmplat în RM în ultimii ani, iar restul ce a fost sunt fumigene ca oamenii să nu observe ceea ce se întâmplă. Acel miliard va ajunge povară fiscală crescândă, dacă va fi transformat în datorie, şi vom simţi mulţi ani consecinţele. RM a devenit cel mai cunoscut stat în lume, datorită acestui furt. Unii vin şi ne vizitează nu din considerente turistice, dar să mai facă şi ei o tranzacţie, două, că au aflat că aici se poate”, susţine fostul ministru.

Continuarea materialului pe jurnal.md

Comentează