O stradă din Chișinău va purta numele jurnalistului Constantin Tănase

O stradă din Chișinău va purta numele jurnalistului Constantin Tănase

O stradă din capitală va fi denumită în cinstea distinsului jurnalist, lingvist şi publicist basarabean, Constantin Tănase, luptător înflăcărat al Mişcării de Eliberare Naţională. Anunțul a fost făcut astăzi de către Primăria Chișinău, scrie jurnal.md

De asemenea, pentru aportul său incontestabil în calitate de promotor al culturii naționale, autoritățile locale au subliniat că pe viitor una dintre instituțiile de cultură sau de educație din capitală îi va purta numele.

Constantin Tănase s-a stins astăzi din viață la vârsta de 65 ani. Acesta s-a născut la 24 iunie 1949 în satul Nemțeni, Hâncești. După absolvirea școlii medii din satul natal (1966), a devenit student la Facultatea de Litere a Universității „Ion Creangă” din Chișinău.

În anii 1991-1993 a fost deputat în primul parlament al Republicii Moldova, iar în perioada 1994-1996, în calitate de director al Centrului Național de Terminologie, a inițiat și realizat un vast program de editare a dicționarelor de terminologie și punere în circulație a documentației oficiale în limba română.

Constantin Tănase a editat volumele de publicistică „Ochiul lui Esop” (2000), „Patria vuindă” (2001), „Hoții de mituri” (2004) și „Blestemul de a fi” (2009). La 12 iunie curent, Constantin Tănase și-a lansat la București cea mai recentă carte – „Groapa cu lei”.
Foto: facebook.com/Olga Iovu

Vizualizări: 166

Comentează