Croasanți cu mucegai, depistați într-un magazin din capitală

Croasanți cu mucegai, depistați într-un magazin din capitală

Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) a descoperit recent un lot de produse de panificație mucegăite într-un magazin din Chișinău. Controlul a fost inițiat în baza unei reclamații prin care un consumator afirmă că într-un magazin sunt comercializați croasanți cu mucegai, informează jurnal.md

Inspectorii APC au expediat produsele neconforme la expertiză, care a constatat că acestea erau expirate. De asemenea, lotul de produse cu mucegai avea indicat pe etichetă data fabricării 10.10.2014 și termenul de valabilitate de 60 de zile, date care nu corespund cu termenii oferiți de importatorul produselor care a demonstrat că produsele date sunt fabricate pe 16.09.2014 și au un termen de valabilitate de doar 30 de zile.

Pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiat procese-verbale cu privire la contravenție. De asemenea, au fost eliberate prescripții de interzicere a loturilor și înlăturare a neconformităților. Agentul economic riscă o amendă de la 2000 și până la 4000 de lei.
Foto: APC

Vizualizări: 328

Comentează