Alertă falsă cu bombă la Aeroport: A vrut să testeze reacția poliției

Alertă falsă cu bombă la Aeroport: A vrut să testeze reacția poliției

Alertă cu bombă la Aeroportul Internațional Chișinău. Un bărbat a anunțat prin telefon că un automobil parcat pe teritoriul adiacent Aeroportului este minat, informează jurnal.md

Imediat, angajaţii Poliţiei de Frontieră au sporit măsurile de securitate. Alarma cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că „informatorul” este un bărbat de 51 de ani, din satul Băcioi. În momentul reținerii, bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate.  Acesta a declarat că a vrut să testeze vigilența și viteza de reacție a oamenilor legii în astfel de situații.

Pe numele bărbatului a fost inițiată o cauză penală pentru „comunicare mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, comunicare mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acţiuni care periclitează viaţa oamenilor, cauzează daune materiale în proporţii mari sau provoacă alte urmări grave”.

Individul riscă amendă de la 200 până la 500 de unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Recent, pe 23 septembrie curent, un tânăr din Chișinău a anunțat că un avion care urma să aterizeze pe Aeroportul Internațional Chișinău avea la bord explozibil. Alarma s-a dovedit a fi falsă, iar tânărul este cercetat penal.
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 214

Comentează