Domnule Chirtoacă, în sfârşit! Ricu Vodă, fericit că edilul şi-a ţinut promisiunea

Domnule Chirtoacă, în sfârşit! Ricu Vodă, fericit că edilul şi-a ţinut promisiunea

4 ani – atât i-a luat lui Dorin Chirtoacă ca să mişte carul din loc şi ca pe faţada casei în care a locuit Gheorghe Vodă, autorul imnului oraşului Chişinău, să fie instalată o placă memorială dedicată regretatului poet, eseist şi cineast.

Edilul capitalei a semnat decizia de instalare a plăcii încă în 2010, însă au trebuit să treacă patru ani ca prevederile deciziei să intre în vigoare. Anterior Ricu Vodă a declarat în mai multe interviuri că responsabilii de la Primărie au uitat să-şi ţină promisiunea.
„L-am auzit pe domnul Chirtoacă cum spunea la tv că-i păcat ca autorii imnului orașului, Gheorghe Vodă și Eugen Doga, să dețină distincţia de Cetăţean de Onoare al Chișinăului, iar Sofia Rotaru – nu. Vreau să-l anunţ pe edil că tatălui meu nu i s-a oferit acest titlu, așa cum declara domnia sa. Nu are nici măcar o biată placă memorială, ce să mai vorbim de distincții…”, ne spunea supărat Ricu Vodă acum un an.

Şi iată că pe 26 august, pe faţada casei în care a locuit Gheorghe Vodă, a fost dezvelită placa memorială. Lucrarea a fost executată în bronz, iar autorul acesteia este sculptorul Ion Zderciuc.
„Nu vă pot reda cât sunt de fericit că Dorin Chirtoacă şi-a ţinut promisiunea. Evenimentul a fost frumos, la fel ca şi placa instalată. Din start, când am mers să-l salut pe domnul primar, nu m-a recunoscut, şi-a dat seama cine sunt doar după ce am schimbat câteva vorbe. Instalarea lucrării a fost un moment aşteptat şi emoţionant nu doar pentru familia Vodă, ci şi pentru prietenii tăticului meu, prezenţi şi ei la eveniment”, ne-a declarat Ricu Vodă.

a
Foto: chisinau.md

Artistul s-a arătat dezamăgit şi de faptul că pe 27 august, cei de la Ministerul Culturii nu au binevoit să-l includă şi pe el în lista interpreţilor care au cântat în cadrul spectacolului organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
„E dureros. Atât eu, cât şi colegii mei din garda veche, care la fel nu sunt invitaţi să ia parte la spectacole, găseam o ie ori un port naţional. În schimb mă bucur că măcar de Ziua Limbii Române cei de la Primărie, mai mulţi ani la rând, nu uită de mine”, ne-a mai spus Ricu Vodă.

L.N.
Foto: Facebook
Colaj: Apropo Magazin

Vizualizări: 710

One Comment

  • Nume
    29 august 2014 | Permalink |

    Este la primarie una pe nume Lucia Kuler care isi pune prietenele numai in lista .Tare am obosit de Aura,Georgeta Voinovan,Adrian Ursu ce nu mai sint cintareti in Moldavioara noastra.

Comentează