Reținuți cu țigări de contrabandă la frontiera moldo-română

Reținuți cu țigări de contrabandă la frontiera moldo-română

Un bărbat de 37 de ani cu dublă cetățenie moldovenească și română a fost reținut cu 1.200 de pachete de țigări de contrabandă. Acesta se afla la volanul unei mașini de marcă Volkswagen Golf și a fost stopat de polițiștii de frontieră din Rădăuți.

Țigările au fost descoperite în portbagajul mașinii. Șoferul a declarat că s-a deplasat pe malul râului Prut pentru a lua niște pescari, iar când a constatat că aceștia nu erau acolo, s-a întors spre localitatea Slobozia. Pe drum, ar fi descoperit un colet pe care l-a luat în mașina sa, urmând să-l predea polițiștilor de frontieră, scrie jurnal.md

Poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat. Produsele de tutungerie în valoare de peste 10.000 de lei românești, dar și mașina acestuia au fost confiscate, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Un caz similar a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca. Un bărbat de 45 de ani cu dublă cetățenie a fost reținut cu peste 300 de pachete de țigări moldovenești. Lotul de țigări a fost confiscat, iar bărbatul a fost amendat cu 7500 de mii de lei românești.
foto: ITPF Iași

Vizualizări: 184

Comentează