Anastasia Lazariuc: “Sunt o patrioată adevărată!”

Republica Moldova a fost în sărbătoare ieri, când s-au împlinit 23 de ani de la declararea independenţei de stat. Ziua de 27 august este celebrată cu mare fast în fiecare an atât în Moldova, cât şi în România. Mulţi artişti stabiliţi la noi, dar originari de peste Prut, au ţinut să marcheze evenimentul, indiferent de locul în care s-au aflat.

aAnastasia Lazariuc a fost decorată anul acesta cu Ordinul Republicii de către preşedintele Nicolae Timofti, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite la procesul de renaştere naţională, şi spune că sărbătoreşte ca o adevărată patrioată: “Am fost acasă, în Piaţa Unirii Principatelor, chiar în inima oraşului meu iubit, Chişinău. Am avut concert, am cântat. Au ieşit oamenii în stradă şi ne-am bucurat împreună de marea sărbătoare a basarabenilor şi românilor. Sunt o adevărată patrioată!”

Radu Sârbu o dă pe plăcinte

aRadu Sârbu ex-component al trupei O-Zone, s-a născut la Peresecina, Orhei, şi s-a stabilit în România.

“Mama, care a venit anul acesta la Bucureşti, mă face să simt mirosul sărbătorii, chiar dacă sunt la sute de kilometri distanţă de casă. Ne-a gătit plăcinte cu brânză de vaci şi mărar şi, pe seară, m-a aşteaptat un vin roşu sec”, ne-a povestit Radu.

Ianna, cu familia la Chişinău

aIanna Novac, soprana din trupa A.S.I.A., este din Chişinău şi a venit în România în 2000, cu o bursă de studiu din partea Preşedinţiei României şi nu a mai plecat.

“De Ziua Independenţei am fost în vizită la Chişinău. În fiecare an, eu şi Octavian, soţul meu, dar şi fetiţa noastră, Erika Maria, mergem la părinţii, rudele şi prietenii noştri. Toate străzile sunt pline şi ne încărcăm de inspiraţie şi energie de fiecare dată”, ne-a spus Ianna.

Pavel Stratan a rupt tradiţia anul acesta

aPavel Stratan s-a născut la Nişcani şi face naveta între Bucureşti şi capitala Moldovei.

“Mi-aş fi dorit să fiu la Chişinău, unde, de obicei, pe 27 august, depun flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Este un bun prilej de a ne manifesta mândria că suntem moldoveni. Anul acesta a trebuit să rămân la Bucureşti”, ne-a mărturisit Pavel.
Sursa: libertatea.ro

Vizualizări: 537

Comentează