Serghei Lavrov: Rusia nu are interesul de a vedea Ucraina ”dezintegrându-se”

Serghei Lavrov: Rusia nu are interesul de a vedea Ucraina ”dezintegrându-se”

Rusia nu are interesul de a vedea Ucraina ”dezintegrându-se”, a dat miercuri asigurări ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, afirmând totodată că ”respectă” proclamațiile de independență ale regiunilor ucrainene separatiste proruse Lugansk și Donețk, relatează AFP.

”Noi respectăm pe deplin rezultatul (referendumurilor din mai de la Lugansk și Donețk) și ne pronunțăm pentru ca ceea ce a fost votat de cetățenii din sud-estul Ucrainei să se realizeze pe calea negocierilor” cu Kievul, a afirmat șeful diplomației ruse.

”Interesul nostru este de a prezerva importanta populație rusă din Ucraina pentru ca această țară să fie una agreabilă pentru rușii care trăiesc în ea”, a continuat el.

De la începutul crizei ucrainene, Moscova este acuzată de către Kiev și Occident că furnizează arme și combatanți separatiștilor proruși din estul Ucrainei, partizani ai independenței regiunilor rusofone Lugansk și Donețk.

Dar combatanții care se opun forțelor armate ucrainene sunt ”o problemă internă a Ucrainei”, a declarat marți seara președintele rus,Vladimir Putin, care în trecut înclina spre o federalizare a Ucrainei.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) NENAD MILOSEVIC/TANJUG ARHIVĂ