Cum îşi pregăteşte Aura gemenele pentru şcoală // FOTO

Cum îşi pregăteşte Aura gemenele pentru şcoală // FOTO

1 septembrie bate şi la uşa vedetelor care au copii de şcoală. Au rămas zile numărate până va începe noul an de învăţământ de aceea toate cele necesare pentru şcoală sunt pregătite din timp şi cu mare atenţie. Preocupată de aceste pregătiri este şi interpreta Aura, împreună cu fiicele Lori şi Betty. „La cumpărături merg cu fetele, ele sunt deja la vârsta când îşi spun exact dorinţele – mai ales Lori, care mi-a spus că e timpul să decidă şi ea. Iar eu mă conformez”, zâmbeşte Aura. Gemenele au avut parte de o vacanţă frumoasă, pe care au petrecut-o la bunici, dar şi pe litoralul spaniol.

Lori şi Betty s-au bucurat de o vară fără obligaţii, petrecută la bunici. „Noi locuim la bloc, astfel că vacanta la ţară a fost o ocazie bună să stea la aer curat. Plus că acolo mănâncă produse ecologic pure. Eu însămi, când eram mică, aşteptam vacanţa ca să merg la bunici. Când le întreb pe ele dacă vor acasă, îmi spun că acasă vor, dar la şcoală nu. Fetele vara aceasta nu au avut activităţi, pur şi simplu s-au odihnit. Li s-au dat pe vara, de la şcoală, caieţele care trebuiau completate. Îmi spuneau că scriu zilnic în ele. Le aminteam în fiecare zi despre lecturile care li s-au dat, dar, la drept vorbind, nu ştiu cât au citit. Nici nu insist, deoarece pe parcursul anului au un program atât de complicat încât chiar îmi este milă de ele: liceu, şcoala de muzică şi alte activităţi”, ne spune interpreta.

La mare în Spania

aura4Pe lângă faptul că au stat la bunici vara asta, gemenele au fost şi pe litoral. Pentru vacanţa la mare cele două au învăţat timp de două luni limba spaniolă, iar Aura e foarte încântată de abilităţile lor lingvistice. „Fetelor le-a plăcut enorm la mare în Spania, mai ales că ele s-au pregătit pentru această vacanţă, au învăţat limba spaniolă şi s-au descurcat perfect!”, menţionează Aura cu mândrie.
După ce au însuşit cu uşurinţă limba spaniolă, gemenele vor lua în acest an şi ore de engleză, deoarece, după părerea mamei, copii învăţă foarte uşor limbile străine. Vor continua să ia şi lecţii de pian, pe care, spune interpreta, ele le-au îndrăgit foarte mult în ultimul timp.

„În acest an vom cumpăra mai puţine lucruri”

aura 2În acest an, fetele Aurei, eleve la liceul „Gh.Asachi”, merg în clasa a patra. Lista celor necesare încă nu este definitivă, însă Aura ştie exact ce va procura mai întâi: „Deocamdată nu am făcut calcule, deoarece încă nu ştim sigur ce vom procura. Dar eu nu sunt genul de mamă care cheltuie exagerat de mult. Ştiu deja sigur că voi procura rechizite şcolare şi încălţăminte, hăinuţe mai puţine. În cazul băieţilor e mai complicat, căci pantalonul din anul trecut cu siguranţă îi va fi scurt anul acesta, dar când ai fete e mai uşor: cumperi o fustiţă mai lungă şi o poartă doi ani. Ghiozdane nu procurăm, deoarece acele luate în 2013 sunt în stare foarte bună”, ne explică cântăreaţa.
În acest an, la liceul unde învaţă Lori şi Betty elevii vor purta uniforme, aşa că pentru Aura e mai simplu: astfel va evita problema alegerii vestimentaţiei.

Pregăteşte o piesă nostalgică

aura 3Pe lângă toate preocupările pe care le are, Aura îşi face timp şi pentru muzică, iar acum se pregăteşte să înregistreze o nouă melodie. „Doream s-o înregistrez pe parcursul acestei veri, dar m-am oprit – este o piesă lirică, mai nostalgică, potrivită sezonului de toamnă şi nicidecum nu găseam starea de spirit să merg să o înregistrez. Vara e sezonul vacanţelor, iar pentru aşa o piesă trebuie să mai plouă. Melodia este compusă de Eugenia Carabut, cu care, de altfel, am făcut mai multe piese în ultimul timp. Este o piesă frumoasă, deosebită de celelalte”, promite Aura.

aura feteCarolina CHIRILESCU
Foto: Arhiva personală a Aurei