ALERTĂ: Doi japonezi suspectați de Ebola au aterizat la Chișinău

ALERTĂ: Doi japonezi suspectați de Ebola au aterizat la Chișinău

Doi japonezi suspectați că au fost infectați cu virusul Ebola au aterizat în această dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit jurnal.md, poliția de Frontieră anunță că în urma unui control de rigoare, inclusiv scanarea cu ajutorul sistemului automatizat de detectare a temperaturii febrile, au fost identificați doi pasageri, cetățeni ai Japoniei, care aveau febră.

Aceștia au recunoscut că nu se simt bine. Ei veneau din Japonia, tranzit prin Istanbul, însă ceva mai devreme au fost în deplasare de serviciu în Africa de Sud.

Suplimentar, ei au comunicat că şi la întoarcerea lor din Africa de Sud în Japonia, la fel, se simţeau rău și au apelat la ajutorul medicilor prin efectuarea unor analize la suspecţia virusului Ebola.

Poliţia de Frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău a izolat aceste persoane şi a sesizat punctul medical şi serviciul epidemiologic pentru a întreprinde măsurile de rigoare.

Cei doi japonezi au fost preluate de serviciul medical de urgenţă al Centrului Național de Sănătate Publică pentru efectuarea analizelor şi testelor relevante.

foto: border.gov.md

Vizualizări: 250

Comentează