Trei cazuri de febră dengue, pentru prima dată în 70 de ani, la Tokyo

Trei cazuri de febră dengue, pentru prima dată în 70 de ani, la Tokyo

Trei cazuri de febră dengue la persoane care nu au fost niciodată în străinătate au fost confirmate în ultimele zile la Tokyo şi în zona din jurul capitalei nipone, pentru prima dată în 70 de ani, au anunţat autorităţile locale şi Ministerul Sănătăţii din Japonia, citate de AFP.

Bolnavii au fost diagnosticaţi în prefectura Saitama (limitrofă prefecturii Tokyo) şi în capitală.

Persoanele diagnosticate cu febră dengue sunt o minoră, un bărbat şi o femeie de circa 20 de ani. Cei trei frecventau aceeaşi unitate de învăţământ (închisă pe perioada vacanţei de vară), iar în luna august au mers în parcul Yoyogi din Tokyo, unde se presupune că ar fi focarul de infecţie.

Potrivit propriilor spuse, cei trei ar fi fost pişcaţi de un ţânţar purtător al virusului, însă cercetările efectuate pe insectele de acest tip prinse în parc nu au oferit deocamdată niciun rezultat.

Febra dengue (numită şi “gripă tropicală”) este o infecţie virală transmisă de ţânţari, care nu se răspândește însă direct de la om la om.

Autorităţile cred că persoanele au fost contaminate de un ţânţar care pişcase înainte o persoană purtătoare a virusului, care venise din străinătate.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, deşi circa 200 de japonezi contactează anual această boală în timp ce călătoresc în străinătate, niciun caz de infectare locală nu a fost confirmat de 70 de ani.
Sursa: antena3.ro
Foto: tufoola.com

Vizualizări: 173

Comentează