Ucraina: 60 de tancuri rusești au ajuns lângă Mariupol

Ucraina: 60 de tancuri rusești au ajuns lângă Mariupol

Șaizeci de tancuri rusești au fost reperate în apropiere de orașul Mariupol, de unde militari ruși și-ar pregăti un nou avanpost pentru a pătrunde în interiorul Ucrainei, informează TSN.ua.

Se anunță că soldații ruși și-au vopsit tancurile în culorile ‘Novorusiei’ (Noua Rusie, regiune istorică ce coincide cu teritoriul fostului Hanat al Crimeii cucerit de Imperiul Rus la finele secolului XVIII).

În prezent, tancurile se îndreaptă din Novoazovsk spre Mariupol, după ce au tras din lansatoare de mine asupra unui post de militari ucraineni în satul Bezâmiannoe. Potrivit informațiilor deținute de forțele ucrainene de securitate, rușii și-au consolidat pozițiile în acest sat și se află la circa 20 de kilometri de Mariupol.

‘Dinspre Rusia au pătruns pe teritoriul ucrainean 50 de tancuri, iar noi avem doar 7 lansatoare de grenade. Mai avem câteva (lansatoare) ‘Muha’ și AKM-uri din anul 1962.

Soldații ucraineni sunt convinși că nu luptă cu separatiști locali. ‘Împotriva noastră are loc o invazie rusă. Ne-am convins de aceasta ieri, când în Novoazovsk au intrat tancuri cu drapele și soldați ruși’, afirmă militari ucraineni, citați de Unian.ua.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) ALEXANDER DEMIANCHUK/ REUTERS

Vizualizări: 220

Comentează