Nadal, cel mai bun jucător din toate timpurile, consideră Agassi

Nadal, cel mai bun jucător din toate timpurile, consideră Agassi

Americanul Andre Agassi consideră că actualul nr.1 mondial, spaniolul Rafael Nadal, este cel mai bun jucător din istoria tenisului în fața elvețianului Roger Federer, recordmanul numărului de titluri de Mare Șlem (17), conform unui interviu acordat joi unei publicații din Singapore.

Fostul mare tenisman american a precizat că îl preferă pe Nadal pentru că spaniolul s-a afirmat într-o “generație de aur a tenisului ultra-competitiv”.

“Îl consider pe Nadal numărul unu, iar pe Federer numărul doi”, a declarat câștigătorul a opt turnee de Mare Șlem pentru publicația Straits Times.

“Nadal a compus alături de Fededer, Novak Djokovic și Andy Murray generația de aur a tenisului. A făcut lucruri mari și încă nu a terminat”, a adăugat Agassi.

Dacă Federer a câștigat 17 turnee de Mare Șlem (13 pentru Nadal), jucătorul spaniol conduce însă detașat la confruntările directe (23 de victorii la 10) și nu-i mai lipsește decât o victorie în Australia pentru a deveni al treilea jucător care câștigă de două ori cele patru turnee majore.

“Pentru mine, este absolut remarcabil ceea ce a făcut și, în plus, în cea mai bună perioadă a lui Federer”, a conchis Agassi.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Xie Haining / XINHUA FLUX

Vizualizări: 167

Comentează