Tapiola: Integrarea europeană ar putea fi stopată în lipsa reformelor

Tapiola: Integrarea europeană ar putea fi stopată în lipsa reformelor

Parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este doar un prim pas pentru Republica Moldova în calea integrării europene. Succesele țării noastre la acest capitol depind în mare măsură de populație și de rezultatele reformelor pe termen lung, altfel există posibilitatea ca procesul să fie stopat. Opinia a fost exprimată astăzi, de către șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la Jurnal TV.

Pirkka Tapiola a recunoscut că Republica Moldova urmează să semneze Acordul de Asociere cu UE într-un termen record, dar asta nu înseamnă că autoritățile de la Chișinău au reușit să implementeze reformele cu brio la mai multe capitole.

„Nu vorbim deocamdată de calitatea de membru, este un mit. Vorbim despre integrarea economică, noi deschidem piața UE pentru Republica Moldova, ceea ce îi va permite să se antreneze în anumite afaceri, atâta timp cât nu sunt standarde. Au fost niște negocieri foarte rapide. Acum trebuie să trecem la implementare. Sigur, acesta este un proces lent. Republica Moldova a făcut multe lucruri, dar oricum este încă la început. Trebuie implementate reformele. Pe termen scurt, reformele pot fi dureroase. Pentru o economie prosperă, trebuie de venit cu o bază puternică pe termen lung, pentru că la un moment Republica Moldova ar putea să nu meargă mai departe”, a declarat Pirkka Tapiola.

Vezi continuarea pe jurnal.md

Vizualizări: 256

Comentează