Beijingul interzice difuzarea în cinematografele din China a filmului ‘Noe’

Beijingul interzice difuzarea în cinematografele din China a filmului ‘Noe’

Beijingul a interzis difuzarea în cinematografele din China a filmului ‘Noe’, epopee biblică cu Russell Crowe în rolul principal, film deja interzis în unele țări musulmane din motive religioase, a relatat mass-media americană, relatează vineri AFP.

Potrivit Hollywood Reporter, citând o sursă sub rezerva anonimatului, interdicția are loc în mare parte din cauza neîncrederii regimului chinez față de subiectele religioase, chiar dacă nu a fost prezentat niciun motiv oficial.

În schimb, Los Angeles Times estimează că refuzul Beijingului ar putea avea la bază motive pur comerciale.

De fapt, China acceptă să difuzeze în fiecare an un număr limitat de filme străine, în special câteva pelicule americane de mare succes. Or, Beijingul a autorizat deja difuzarea ‘Godzilla’, ‘The Amazing Spider-Man 2′ și ‘Captain America’.

În schimb, în țările musulmane filmul a fost interzis din cauza subiectului său: potrivit criticilor, acest film nu ar trebui difuzat pentru că islamul interzice reprezentarea profeților.

Pelicula ‘Noe’, care se află în fruntea box office-ului american și a strâns deja în șase săptămâni circa 100 de milioane dolari în Statele Unite, prezintă povestea lui Noe, însă adăugându-i o dimensiune ecologică. De exemplu, Noe și familia sa sunt vegetarieni, în timp ce urmașii lui Cain au construit orașe și mâncau carne.


Sursa: AGERPRES
Foto: Paramount Pictures International / YouTube

Vizualizări: 208

Comentează