Cum şi când aplicăm genele false

Cum şi când aplicăm genele false

Nu există o limită de vârstă în aplicarea genelor false, atâta timp cât nu vom exagera cu lungimea acestora. Totuşi, am face bine să apelăm la această procedură doar la ocazii speciale.

Înainte de a aplica genele false trebuie în prealabil să le încercăm pentru a învăţa să le aplicăm corect şi să ne obişnuim cu ele.
„Ca regulă generală, genele de tip bandă sau individuale nu se vor aplica nici într-un caz atunci când mergem la muncă, chiar dacă arată natural sau sunt lipite excelent”, explică make-up artistul Irina Vranceanu.
Cea mai bună şi sigură variantă pentru o ocazie specială sunt genele cu aspect natural pe o bandă transparentă (jumătate din lungimea liniilor naturale). Ele se aplică de la mijlocul liniei ochiului spre exterior, servind drept accent şi volum.
„Există gene tip smocuri, însă acestea sunt mai greu de aplicat, ar fi preferabil să apelaţi la ajutorul unei alte persoane pentru a le lipi corect. Avantajul acestora este că arată foarte fin şi natural, se găsesc în trei lungimi (lungi, medii şi scurte). La colţ le aplicăm pe cele mai lungi, trecând treptat la cele mai scurte”, spune specialista în frumuseţe.

Cum le aplicam?

După ce am finisat machiajul, trasăm un contur negru pe care vor fi fixate genele. Periem genele noastre cu un pieptene special. Dezlipim atent banda de genele artificiale, astfel încât să nu le deteriorăm.
„Trecem prin clei doar banda care ţine genele în aşa fel încât să nu le atingem. Aşteptăm câteva secunde şi presăm banda pe linia genelor noastre. Repetăm operaţia şi la ochiul celălalt, apoi, cu o pensula mică şi un fard negru, trecem deasupra bandei pentru a fixa şi colora cleiul, în caz că aţi folosit unul alb”, spune machioza.
Fiţi atenţi la procurarea cleiului! Acesta trebuie să fie de calitate, rezistent, pentru a nu avea surprize pe la mijlocul serii.
V.V.

Vizualizări: 140

Comentează