Ziua Victoriei la Moscova: Putin salută ‘forța triumfală a patriotismului’ rus

Ziua Victoriei la Moscova: Putin salută ‘forța triumfală a patriotismului’ rus

Președintele rus Vladimir Putin a salutat vineri, în plină criză cu Ucraina, ‘forța triumfală a patriotismului’ rus în cadrul paradei militare desfășurate vineri în Piața Roșie din Moscova cu ocazia celebrării victoriei asupra Germaniei naziste în 1945, relatează France Presse.

Ziua de 9 mai ‘este o sărbătoare când forța atotputernică a patriotismului triumfă, în care noi simțim într-un mod special ceea ce înseamnă să fii credincios față de patrie și cât de important este să aperi interesele sale’, a declarat șeful statului rus, care este și comandant suprem al armatei ruse, într-un discurs susținut în Piața Roșie, în fața veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial și a trupelor.

La parada din anul acesta participă circa 11.000 de militari și elevi ai școlilor și academiilor militare din Rusia, 151 de echipamente militare, de la tancuri până la lansatoare de rachete S-400, precum și 69 de avioane și elicoptere. Acestea din urmă vor încheia defilarea printr-un spectacol aerian.

În timpul desfășurării defilării din Piața Roșie, niciun avion — fie de pasageri, fie cargo — nu va intra și nu va decola din capitala rusă. Spațiul aerian al Moscovei a fost închis între orele 10:20 și 11:20, în conformitate cu o practică standard, în legătură cu participarea unui număr mare de avioane și elicoptere la parada militară, informează Itar-Tass.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Dai Tianfang / XINHUA FLUX

Vizualizări: 174

Comentează