Ziua Victoriei, marcată la Chișinău cu mult fast // VIDEO

Ziua Victoriei, marcată la Chișinău cu mult fast // VIDEO

Coaliţia de guvernare nu renunţă la tradiţia sovietică. În cadrul unui miting organizat astăzi la Memorialul Eternitate, politicienii au depus flori în memoria ostaşilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial. Deşi la manifestaţie au fost prezenţi şefului statului, premierul şi spicherul, ceremonia a arătat mai mult ca o întrunire a Partidului Democrat, dat fiind faptul că memorialul era împânzit cu drapele PD. Culoarea albastră s-a perindat cu cea roşie când tot aici şi-au făcut apariţia, pe rând, socialiştii şi comuniştii.

Membrii coaliţiei de guvernare au marcat Ziua Victoriei la Memorialul Eternitate, acolo unde au ţinut un minut de reculegere, au depus flori şi au rostit discursuri pompoase. După ce a adus un omagiu ostaşilor care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă, şeful statului a criticat unele partide politice pentru faptul că divizează societatea când vine vorba despre semnificaţia zilei de 9 mai.

Ce-i drept mitingul de comemorare organizat astăzi de coaliţie a semănat mai mult cu o manifestaţie a Partidului Democrat. Şi asta pentru că majoritatea celor prezenţi la ceremonie au ţinut în mâini drapele albastre ale PD-ului. Mulţi dintre cei aduşi la miting de Partidul Democrat habar nu aveau însă ce comemorează astăzi sau pentru ce au venit să depună flori.

După ce au plecat membrii coaliţiei, la memorial şi-au făcut apariţia, pe rând, comuniştii şi socialiştii, care au mărşăluit din centrul capitalei, blocând parţial circulaţia. Unii nostalgici ai vremurilor sovietice au venit la marş îmbrăcaţi în uniforme militare, alţii nu s-au sinchisit să ţină în mâini drapelul Federaţiei Ruse. Mulţi dintre trecători au criticat marşurile organizate de opoziţie.

Vezi mai multe detalii şi video pe jurnal.md

Vizualizări: 273

Comentează