Uite ce poţi face cu o lingură de sare! Nu te-ai fi gândit!

Uite ce poţi face cu o lingură de sare! Nu te-ai fi gândit!

Sarea poate fi folosită cu succes atât în bucătărie, la prepararea mâncărurilor cărora le dă gust, cât şi în gospodărie ajutându-te când nici nu te aştepţi. Iată ce poţi face cu doar o lingură de sare!

Dacă ai scăpat un ou pe covor pentru a evita să pătezi ţesătura este recomandat să presari două, trei linguri cu sare. Aceasta va absorbi oul în câteva minute, iar apoi vei putea curăţa fără nici o grijă!

Dacă ai ars mâncarea într-o oală sau o tigaie, adaugă sare şi freacă uşor zonele pătate. Sarea te va ajuta să îndepărtezi cu uşurinţă urmele lăsate de arsură.

Dacă vrei să dai strălucire unei suprafeţe de cupru foloseşte o pastă formată din sare, făină şi oţet în cantităţi egale şi aplic-o pe metal cu ajutorul unei cârpe. Freacă uşor, iar apoi clăteşte bine.

În cazul în care blatul mesei sau cel pe care se prijină chiuveta este pătat cu urme albe lăsate de apă, curăţă folosind o pastă formată dintr-o lingură de sare şi una de ulei vegetal.

Foloseşte sarea de bucătărie pentru a curăţa ceştile şi cănile pătate de urme de cafea.

Pentru a scăpa de petele de pe covor şi pentru a înviora culorile acestuia foloseşte pentru curăţare o soluţie din sare şi oţet.Pulverizează pe covor, perie bine, iar apoi aspiră.

Sarea îndepărtează cu succes petele de sânge sau de transpiraţie de pe materialele textile. Foloseşte o soluţie formată din apă fierbinte şi sare şi pulverizează în zonele pătate. Apoi spală ţesătura în mod normal.
Sursa: click.ro
Foto: click.ro

Vizualizări: 329

Comentează