Ricu Vodă este în DOLIU. I-a murit mama, actriţa Nina Vodă-Mocreac!

Ricu Vodă este în DOLIU. I-a murit mama, actriţa Nina Vodă-Mocreac!

Artistul Ricu Vodă trăieşte cel mai trist moment din viaţa sa. Mama sa, celebra actriţă de teatru şi film, Nina Vodă-Mocreac, s-a stins din viaţă ieri seară, la ora 21.00. Distinsa actriţă a decedat la Spitalul Cancelariei de Stat după ce a suportat al cincilea atac de cord.

Mâine, între orele 11.00 şi 12.00, sicriul cu corpul neînsufleţit al Ninei Vodă-Mocreac va fi expus la Teatrul „Luceafărul”. Aceasta va fi înmormântată la Cimitirul Central de pe strada Armenească din Chişinău, alături de regretatul său soţ, poetul Gheorghe Vodă.

Într-un interviu pentru APROPO, Ricu Vodă ne mărturisea cu mândrie de faptul că a crescut într-o familie de artişti. Tatăl său, Gheorghe Vodă, a fost un binecunoscut poet, scenarist, regizor de filme, iar mama sa, Nina Vodă-Mocreac – o actriţă apreciată. A făcut muzică din copilărie, fiind uneori invidios pe copiii care jucau afară fotbal în vreme ce el exersa neîncetat la vioară. Puţini ştiu că pe când avea nouă luni, interpretul a fost adoptat.

„Tatăl meu biologic a părăsit-o pe mama. În toţi aceşti ani l-am văzut doar de vreo trei ori, ultima dată ne-am întâlnit pe când eu aveam 20 de ani. Nu mă interesează soarta lui, aşa cum nici pe el nu l-a interesat persoana mea. Unicul meu tată este Gheorghe Vodă, cel care m-a crescut, m-a educat şi mi-a oferit dragostea de părinte. Cel care mi-a dat viaţă mi-a cumpărat doar o singură dată, pe la 7 ani, o pereche de pantaloni şi un trenuţ. Atât! Pentru mine el a fost şi va rămâne un străin. Îmi place să le protejez pe femeile din viaţa mea. De mămica am grijă mai mult decât oricând, căci până acum a suferit trei atacuri de cord”, ne povestea artistul.

Nina Vodă-Mocreac s-a născut la 5 mai 1937 în satul Vadul-lui-Leca, raionul Teleneşti. În 1960, a absolvit Şcoala teatrală „B. Şciukin” din Moscova. În acelaşi an se întoarce la Chişinău pentru a fonda teatrul republican pentru copii şi tineret „Luceafărul”.
A jucat numeroase roluri în spectacolele „Casa Bernardei Alba” de G. Lorca (Bernarda), „Copiii şi merele” de C. Condrea, (Veta), „Căsătoria” de N.V. Gogol, (Agafia Tihonovna), „Ippolit şi alţii” (Corifeu), „O tragedie optimistă” de Vs. Vişnevski (Femeia bătrînă), „Păsările tinereţii noastre” de I. Druţă (Artina)ş.a.
De asemenea, a jucat în filmele „Ultima noapte în rai” (Alexandra), „Se caută un paznic” (Moartea), „Singur în faţa dragostei” (Lidia Negrescu), „Trînta” (Axenia) etc.
L.N.
Foto: Apropo Magazin/timpul.md
Colaj: Apropo Magazin

Vizualizări: 789

One Comment

Comentează