Cum ne protejăm părul iarna

Cum ne protejăm părul iarna

Din cauza frigului şi a umezelii specifice lunilor de iarnă, firele de păr devin deshidratate şi uscate. Stilistul vedetelor, Andrei Cocieru, ne dezvăluie mici trucuri pentru a ne păstra părul în formă chiar şi atunci când timpul nu este de partea noastră.

Deşi căciuliţele şi bonetele reprezintă adesea un accesoriu şic şi util pe în perioada rece, stilistul ne atenţionează să fim atenţi la calitatea ţesăturilor pe care le alegem.
„Evitaţi căciulile sau pălăriile sintetice. Acestea favorizează transpiraţia şi îngrăşarea prin excesul de sebum. Firul de par devine uscat la vârfuri şi gras la rădăcină. Atunci când vă acoperiţi capul, lăsaţi aerul să circule, nu vă strângeţi prea tare baticul, nu purtaţi căciuli strâmte. Optaţi în schimb pentru cele făcute din ţesături naturale cum ar fi lâna sau bumbacul”, explică Andrei Cocieru.
Expertul în frumuseţe ne mai recomandă să folosim un şampon hidratant: „Aplicaţi şi o mască hidratantă minim o dată pe săptămână, folosind uleiuri speciale pentru vârfuri şi nu agresaţi părul cu prea multe produse de styling, deoarece el este mai sensibil în această perioadă”, spune hairstilistul.
Deşi uneori suntem tentate să ne lăsăm podoaba capilară dezgolită atunci când plecăm în oraş sau la un eveniment special, stilistul ne atenţionează că acest fapt ne poate afecta structura părului.
„Nu ieşiţi în frig cu părul umed, dar nici cu părul descoperit, firul de păr se va despica în contactul cu aerul prea rece”, a conchis Andrei Cocieru.

V.V.

Vizualizări: 468

Comentează