Mesagerul şi-ar putea schimba orele de emisie

Mesagerul şi-ar putea schimba orele de emisie

Postul naţional de televiziune „Moldova 1” ar putea schimba orele de emisie ale emisiunilor informative „Mesager”. Asta după ce Consiliul de Observatori al TRM le-a cerut, ieri, preşedintelui companiei Contantin Marin şi directorului postului de televiziune “Moldova 1″ Angela Sârbu să vină cu propuneri în acest sens până la 1 aprilie 2011, informează jurnal.md.

“Este ruşinos ca postul public de televiziune să-şi înceapă principalul buletin de ştiri în limba rusă, în condiţiile în care 80 la sută din populaţia acestei ţări vorbeşte limba română. Acest lucru a stârnit în repetate rânduri nedumerirea experţilor străini, dar noi, dintr-o tradiţie nesănătoasă, perpetuăm aceeaşi stare de lucruri”, şi-a explicat iniţiativa Raisa Lozinschi-Hadei în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului de Observatori al Teleradio Moldova.

Membrii CO au sugerat drept variantă schimbarea orei de emisie pentru Mesagerul în limbă română la 20.00, iar pentru cel în limba rusă – la 22.00 sau 23.00. Propunerile, însă, urmează să vină de la conducerea TRM.

Constantin Marin şi Angela Sârbu nu au fost de găsit pentru a se explune pe marginea acestei sugestii a CO.

Ieri, cei doi au anunţat că vor apela la sondaje pentru a studia opinia telespectatorilor vizavi de schimbarea orelor de emisie ale buletinelor principale de ştiri, dar şi la recomandările specialiştilor.

foto: infocentru.md

Vizualizări: 195

One Comment

  • 4 februarie 2011 | Permalink |

    Acest lucru a strnit n repetate rnduri nedumerirea exper ilor str ini dar noi dintr-o tradi ie nes n toas perpetu m aceea i stare de lucruri i-a explicat ini iativa Raisa Lozinschi-Hadei n cadrul edin ei de ieri a Consiliului de Observatori al Teleradio Moldova.Membrii CO au sugerat drept variant schimbarea orei de emisie pentru Mesagerul n limb romn la 20.00 iar pentru cel n limba rus – la 22.00 sau 23.00. Propunerile ns urmeaz s vin de la conducerea TRM.Constantin Marin i Angela Srbu nu au fost de g sit pentru a se explune pe marginea acestei sugestii a CO. Ieri cei doi au anun at c vor apela la sondaje pentru a studia opinia telespectatorilor vizavi de schimbarea orelor de emisie ale buletinelor principale de tiri dar i la recomand rile speciali tilor urmnd s aib o situa ie clar a problemei pn pe 1 aprilie.

Comentează